1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Hyundai i30 Fastback N u Parizu
Hyundai i30 Fastback N u Parizu
0

Hyundai i30 Fastback N u Parizu

156
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai polako, ali sigurno upotpunjava svoj portfolio performantnih modela. 

Ovo je drugi po redu model koji stiže iz južnokorejskog prestižnog N odeljenja, kojim rukovodi jedan od nekadašnjih čelnika BMW-ovog M podbrenda.  Hyundai i30 Fastback N reklamira kao sofisticiraniju i elegantniju varijantu modela i30 N, i navodi da je u pitanju prvi performantni kupe sa petoro vrata u C segmentu.

S druge strane, uprkos vizuelnim razlikama, mehanički delovi su potpuno isti. Kupcima je na raspolaganju jedan agregat u dve varijante. Prva, slabija razvija 185 kW, dok druga, snažnija verzija vozaču dostavlja na raspolaganje 203 kW. U pitanju je turbo punjeni agregat sa četiri redno postavljena cilindra i radnom zapreminom od dva litra.

Snaga se na prednje točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača, a za sprint do „stotke“ je kod snažnijeg motora potrebno 6,1 sekunda.

Hyundai je saopštio da inicijalno nije planirao model i30 Fastback N, ali da je zbog velikog uspeha prvobitnog i30 N i zahteva kupaca za nešto prostranijim vozilom odlučio da ponudi i ovu fastback varijantu.

 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments