1. Home
  2. Vesti
  3. Honda ulazi u partnerstvo sa General Motorsom
Honda ulazi u partnerstvo sa General Motorsom
0

Honda ulazi u partnerstvo sa General Motorsom

166
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Motor Co će uložiti dve milijarde američkih dolara u diviziju General Motorsa nazvanu Cruise koja se bavi razvojem autnomnih vozila, tokom dvanaestogodišnjeg perioda. Iznos koji će biti isplaćen za sticanje dela vlasništva nad ovom jedinicom General Motorsa je 750 miliona dolara, a stručnjaci smatraju da je jedinica Cruise jedan od lidera u razvoju samovozećih automobila.

Honda će sarađivati sa General Motorsom kako bi zajedničkim snagama isfinansirali razvoj autonomnih vozila koja će biti pogodna za velikoserijsku proizvodnju i kasniju prodaju na globalnom tržištu, navodi GM.

GM Cruise i Alphabet Inc’s Waymo su često opisivani kao lideri u ovoj tehnologiji i kao oni koji bi mogli da razviju samovozeće vozilo i ujedno ga integrišu u ponudu usluge deljenja automobila.

Pored obaveze investiranja u Cruise, koja za Hondu i GM iznosi ukupno 2,75 milijardi dolara, u maju se i japanska SoftBank grupa obavezala na finansijsku injekciju od2,25 milijardi. Prema njihovoj proceni, ceo Cruise projekat trenutno vredi 14,6 milijardi dolara.

Ford Motor Co i BMW planiraju predstavljanje autonomnih vozila tokom 2021. Godine. Tesla planira umrežavanje samovozećih automobila a Uber nastavlja samostalna istraživanja i razvoj uprkos nedavnoj nesreći u Arizoni.

“Uz podršku General Motorsa, SoftBanke i evo sada Honde, Cruise je veoma dobro potkovan za ostvarenje misije razvoja autonomne tehnologije,” rekao je izvršni rukovodilac odeljka Cruise, Kajl Vog.

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments