1. Home
  2. Vesti
  3. BYD neguje sopstveni pristup za pridobijanje evropskih kupaca
BYD neguje sopstveni pristup za pridobijanje evropskih kupaca
10

BYD neguje sopstveni pristup za pridobijanje evropskih kupaca

304
10
Podelite sa prijateljima:

Odeljenja za marketing automobilskih brendova nisu samo zadužena za pripremu lansiranja novih modela, već i za analizu rivala i kupaca kako bi ponudili ono što traže. Velika greška nekih proizvođača jeste što veruju da znaju do detalja šta kupci zahtevaju, postavljajući se u fazonu „mi sve znamo“.

BYD je već najavio da neće ponuditi samo električne automobile, već i priključne hibride. Ovo je jedan od prvih koraka napred, ali Sun Ji je otkrio da Evropljani, a posebno porodice, mnogo više vode računa o zapremini prtljažnika nego što je zadnje srednje sedište više ili manje udobno. Još jedna stvar koju je uspeo da potvrdi jeste da oni koji koriste automobil da idu na posao voze više na putu nego u gradu, suprotno od onih u Kini, tako da je ključno smanjenje potrošnje energije.

Ovome se dodaje i to što Azijati pune češće automobile kod kuće nego na javnim punionicama, jer ne provode toliko vremena za volanom kao stanovnici Starog kontinenta. I u tom smislu, Ji zna da je napon od 800 V ključan za smanjenje vremena punjenja. U velikoj meri to zavisi i od javnih uprava, ali ako punjač podržava ultra-brzo punjenje, sistem se prilagođava mnogo većoj brzini punjenja.

Najviši zvaničnik BYD-a potvrdio je da brend zarađuje u Evropi. Ono što kratkoročno i srednjeročno nije namera jeste da se lansira električni automobil po ceni od 20.000 evra kako to pokušavaju evropski brendovi. Žurba nije dobra, BYD to zna i radije čeka da njegovi modeli počnu da napuštaju novu fabriku u Mađarskoj i postignu godišnji obim od 150.000 jedinica. Tada će se vrednovati lansiranje električnog vozila po ovoj ceni.

Ji je ukazao i na Teslu, brend sa kojim se ne porede, a sa kojim se suočavaju sa svojim cenama u Evropi i Kini, bez gubitka novca, što je pravo dostignuće. Naravno, jasno je stavio do znanja da je kupac Tesle mnogo drugačiji od njihovog, „on je zaljubljenik u tehnologiju“, ali sa velikom razlikom: Tesla vrlo brzo gubi vrednost i cilj kineskog brenda je da vrednost prilikom preprodaje bude najviša moguća.

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Vrlo inteligentna analiza EU trzista! Kinezi su do sada brzo i temeljno ucili a sada su prevazisli svoje ucitelje! Gornji clanak me je inspirisao na razmisljanje na temu kako se EU proizvodjaci ponasaju prema kupcu? Od VWa, na primer, nikada nisam cuo nesto slicno. Mislim da oni prate reakcije trzista sa velike daljine, bez bliskog kontakta. Stav VWa je dominacija, u stilu: „ovo ti je „das Auto“, kupuj i ne seri mnogo!“

S mile

Mene izuzetno nerviraju trendovi, trenutno na snazi opšta SUVizacija, kupei u svim segmentima. Hocu bre prostora i na zadnjoj klupi. Da sednem ko covek, a ne da se pogrbim. Cim vidim kupe limuzinu ili SUV, pomislim na nizak plafon.

Proizvodjaci prave ono sto hoce, a ne ono sto se trazi

Matija

SUV kupe je anomalija ali fastback limuzina nije, pogotovu ako pozadi ima veliki poklopac, od krova do branika!

s mile

Ja bih limuzinu jedino u fastbek verziji vozio, volim brate kad imam ravno i duboko kad dignem gepek vrata…karavanski look 😉

BB

Davno pita mene prikatelj da li imam kuku na autu..
Pa šta će ti? Pa da prikačim prikolicu o odvezem mašinu za veš na selo… On vozi Askonu…

Pa evo ti Fiat Croma, bez prikolice možeš tri mašine da prevezeš, i gepak da zatvoriš, a ne jednu…

Tako i bi’

U tom dijelu mi se i danas Škode sviđaju (Octavia i Superb)

s mile

Fiat Croma, odličan auto. Baš dobar, ima sve

Zoca

Krenuo je i Xpeng sa prodajom u Nemackoj.Njemu VW grupa veruje.😃

Izmenjeno 28 dana pre od strane Zoca
igi

da se lansira električni automobil po ceni od 20.000 evra – više bih voleo DO 20.000 evra, ali ko mene pita…

Lazar

ni 30.000 eura nije tako strasno … XIOAMI SU7 u jeftinojoj verziji je sasvim OK

MRN

“ … cilj kineskog brenda je da vrednost prilikom preprodaje bude najviša moguća.“

Ma, hajde ??? Kakva novost …