1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Mercedes predstavio novu B klasu! (galerija)
Mercedes predstavio novu B klasu! (galerija)
0

Mercedes predstavio novu B klasu! (galerija)

471
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je na Salonu automobila u Parizu prikazao treću generaciju B klase. 

Mada su promene momentalno upečatljive i u eksterijeru, daleko veće izmene odigrale su se na tehnološkom planu. Kada se govori o isključivo vizuelnom utisku, može se reći da su nestale pomalo čudne proporcije koje su bile prisutne kod druge generacije ovog modela, te da je treća iteracija daleko skladniji automobil. Jasno je da je stil i dizajn kod nove A klase u velikoj meri doživeo transplant na B klasu, što je svakako dobra stvar.

Kao i kod ostalih novih modela Mercedesa, unutar kabine je došlo do digitalizacije. Sistem dualnih ekrana za instrumentalnu tablu i kontrolu informativno-zabavnog sistema primenjen je i u B klasi. Ponuđeni displeji dolaze u  najkraćoj dijagonali od 7 inča, a u ponudi su i oni veći od 10,25 inča. Naravno, MBUX sistem koji je uveden sa A klasom, našao je i ovde svoju primenu.

Zahvaljujući promenama u eksterijeru, Mercedes naglašava da se stiglo do više prostora unutar vozila. Ovaj višak mesta najevidentniji je na zadnjoj klupi, mada je pomalo čudno da nova generacija nema i znatno veći prtljažnik. Zapremina tovarnog prostora iznosi 1.540 litara sa preklopljenim zadnjim sedištima, što je za 4 litra manje nego kod prethodnika. Zahvaljujući kliznom drugom redu sedišta zapremina prtljažnika u osnovnoj konfiguraciji može varirati između 455 i 705 litara.

Nemačka marka je na početku predstavila nekoliko agregata za ovaj model. B klasa će koristiti dva dizel motora, zapremine 2 i 1,5 litara. Prvi će dolaziti u dve konfiguracije: sa izlaznom snagom od 110 ili 140 kW. U ponudi će biti i dva turbo benzinca zapremine 1,3 litra snage 100 ili 120 kW. Snaga će se na točkove prenositi putem sedmostepenog automatskog menjača, ili osmostepene robotizovane transmisije sa duplom spojnicom.

Jasno je da ovo nije konačna paleta pogonskih jedinica, a sam Mercedes najavio je da će B klasa imati u ponudi još motora.

 

(471)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments