1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Novi BMW Serije 3 oduševio na Salonu automobila u Parizu! (galerija)
Novi BMW Serije 3 oduševio na Salonu automobila u Parizu! (galerija)
1

Novi BMW Serije 3 oduševio na Salonu automobila u Parizu! (galerija)

2.55K
1
Podelite sa prijateljima:

Nova „trojka“ je sigurno najveća i najiščekivanija premijera ovogodišnjeg izdanja salona automobila u francuskoj prestonici. 

Nije tajna kako će izgledati poslednja iteracija Serije 3, jer su zvanične fotografije procurele na internet dva dana pred premijeru. Uprkos tome, daleko od toga da je ovakva „nezgoda“ oduzela na ekskluzivnosti prvog predstavljanja ovog modela publici.

Sve o dizajnu nove „trojke“ možete pročitati ovde.

Nova Serija 3 biće ponuđena sa jednim benzinskim i dva dizel motora, i svi agregati naravno koriste turbo punjače i imaju četiri redno postavljena cilindra. Benzinska pogonska jedinica nosi oznaku 330i  i razvija 258 ks i 400 Nm. Snaga se na zadnje točkove šalje putem osmostepenog automatskog menjača, a sprint do „stotke“ obavlja se za 5,8 sekundi.

Uvodni dizel motor je 320d, i isporučuje 189 ks i 400 Nm. Kao standard sa ovim agregatom dolazi šestostepeni manuelni menjač, a BMW navodi da nova Serija 3 sa ovom pogonskom jedinicom do 100 km/h stiže za 7,1 sekundu. Paletu motora za sada zaokružuje 320d Xdrive, koji kako samo ime kaže ima pogon na sve točkove.

U budućnosti, nova „trojka“ dobiće i trolitarski dizel agregat, kao i plug-in hibridnu varijantu. Nakon što je standardna postavka kompletirana, BMW će posvetiti pažnju performantnim verzijama M40i i M40d. Naravno, vrhunac ponude će biti novi M3 koji će se naći na tržištu 2020. godine.

 

(2547)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Eki - Mercedesoman

BMW je stvarno bio primoran da osvježi seriju 3… U 2017 godini C klasa je prodata u skoro 50.000 primjeraka više… Sudeći po ovim fotografijama, vjerujem da će se zamjeniti pozicije, serija 3 neće imati tako veliku prednost kao C klasa sada, ali će biti popularniji model… Enterijer izgleda moćnije nego u Seriji 5 i 7, eksterijer isto fenomenalan… Da sam u mogućnosti najradije bih uzeo taj M40d, ali nisam, nažalost 🙁