1. Home
  2. Vesti
  3. Prelepa Alfa Romeo Giulia iz 1964. koja razbija predrasude
Prelepa Alfa Romeo Giulia iz 1964. koja razbija predrasude
1

Prelepa Alfa Romeo Giulia iz 1964. koja razbija predrasude

287
1
Podelite sa prijateljima:

Tri su glavne asocijacije na Alfu Romeo, sem kada nisu u pitanju ljubitelji ove italijanske marke: korozija, nepouzdanost i „otpadanje delova“.

Naravno, malo se šalimo, ali činjenica je da Alfa generalno ne uživa u reputaciji proizvođača koji kreira pouzdane i dugotrajne automobile. Međutim, ova Alfa Romeo Giulia iz 1964. razbija predrasude.

Za mnoge, automobili Alfe Romeo su afrodizijak. To ne treba da čudi, jer su neki primerci ove marke među najlepšim i najprivlačnijim četvorotočkašima ikada napravljenim, a Alfisti se prema svojim ljubimcima odnose kao prema malim božanstvima.

Giulia je jedno od najvoljenijih imena. Na sreću, oznaka je oživljena u aktuelnoj generaciji, a model iz 1964. odlikuju prelep dizajn, privlačne obline, ali i sjajne performanse i vozne osobine. Međutim, ljubav iz strasti često završi slomljenim srcima. Da li je Giulia „srcolomka“?

Definitivno, „zub vremena“ joj nije naudio. Uz adekvatno održavanje, lepota je gotovo neuništiva, a tek duh… Podignite haubu, ispod koje počiva mašina sa karburatorom, i ljubav postaje još dublja. Istinskom Alfisti je ovo tema za tetovažu, i to na mestu gde počiva srce.

Dakle, koji se zaključak nameće? Kada se Alfi pruži ljubav, ona cveta, kada se zapusti, tako će i odgovoriti, a to je nešto što ljubitelji marke vrlo dobro znaju, dok protivnici ne razumeju.

Ono što je bitno pri kupovini klasične Giulije je obratiti posebnu pažnju na karoseriju. Na mehaniku se treba fokusirati kasnije. Ipak, primerak koji je pred nama je naprosto – savršen!

Da li možete da zamislite krstarenje putevima sa atraktivnim krajolikom u ovoj Alfi? Malo je automobia današnje generacije koji mogu da priđu blizu tom iskustvu.

Na kompletnu reparaciju motora je potrošeno 7.000 funti 2017. godine, a od tada je automobil prešao manje od 2.500 kilometara. Menjač je renoviran 2015., perfektno podešen, spreman za nove distance.

Ova italijanska lepotica takođe poseduje diferencijal s ograničenim proklizavanjem, disk kočnice, aluminijumski hladnjak i karter, zaštitnu oplatu menjača potpuno osveženo ogibljenje sa podesivim Spax amortizerima.

Inače, samo osam sati nakon prvobitne objave, automobil je prodat! Čudno? Naravno da nije.

 

 

(287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

odlicna!!