1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Toyota ipak uvodi Android u svoja vozila?
Toyota ipak uvodi Android u svoja vozila?
0

Toyota ipak uvodi Android u svoja vozila?

209
0
Podelite sa prijateljima:

Razlog za radovanje ljubitelja Androida? Možda.

Toyota je nedavno usvojila Apple CarPlay, a uskoro bi mogla da učini isto sa Android Auto funkcijom. Oficijelna potvrda bi mogla da stigne sledećeg meseca. Da podsetimo, ranije u toku godine, japanski proizvođač je izrazio zabrinutost zbog potencijalnog ugrožavanja privatnosti kupaca.

„Mi smo želeli da zaštitimo privatnost naših kupaca“, rekao je Mark DeJong, šef Avalon programa. „Potpuno verujemo u naš stav i delujemo u skladu s njim“.

Toyota je na ovu temu saopštila: „Proizvođač potvrđuje potražnju za Android Autom, tako da je direktna povezanost nešto što kompanija razmatra.“ Google nije želeo da komentariše navode AN-a.

Ponudom Apple CarPlaya u novom Avalonu, prvom Toyotinom modelu sa tom funkcijom, japanski proizvođač je sebe učinio manje atraktivnim za 80 odsto korisnika smartfona, koji naravno koriste Android OS. Pre otvaranja prema Appleu i Androidu, smartfoni su povezivani sa Toyotinim SmartDeviceLink sistemom, kojeg je razvio Ford, koji kontroliše sve funkcije koje se pojavljuju na ekranu i ograničava pristup podacima.

Alphabet je napravio nekoliko koraka u poslednjih par godina da uvede Android operativni sistem u vozila više prozvođača. Kao što smo izvestili, prošle nedelje je Renault-Nissan-Mitsubishi objavio početak saradnje sa tehnološkim gigantom, odnosno implementiranjem Androida u vozila alijanse. Slično partnerstvo je ostvareno sa Volvoom.

Primedbe proizvođača automobila u vezi sa uvođenjem Apple CarPlaya i Android Auta datiraju još od pre nekoliko godina. U oktobru 2015., Motor Trend je izvestio da je Google zahtevao pristup ka prevelikom broju podataka od Porschea– brzini vozila, broju obrtaja, poziciji papučice gasa, uključujući i tehnologiju u novim modelima marke. Toyota je čak i jasno iznela zabrinutost u vezi sa privatnošću kao razlog da u ponudu ne stavi Android Auto.

Ipak, čini se da će Japanci razmotriti „ponudu“.

 

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments