1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa prodala više od 315.000 baterijskih automobila u Evropi
Volkswagen grupa prodala više od 315.000 baterijskih automobila u Evropi
1

Volkswagen grupa prodala više od 315.000 baterijskih automobila u Evropi

221
1
Podelite sa prijateljima:

Ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegnu finansijski penali zbog prekomerne flotne emisije štetnih gasova. 

Ako je verovati Herbertu Disu, šefu VW grupe, nemački gigant je već pripremio novac za kaznu koja će iznositi nešto više od sto miliona evra. No, to ih ne obeshrabruje, jer kako kaže Dis, prethodna godina je bila vrlo dobra kada je reč o električnim vozilima.

Tako je VW grupa u 2020. godini na teritoriji EU, Velike Britanije i zemalja članica EFTA, ukupno isporučila 315.400 električnih automobila, što je daleko više nego 2019. godine kada su stigli do 72.600 kupaca. Kako kažu nadležni u nemačkoj kompaniji, rastu prodaje alternativnih četvorotočkaša najviše su doprineli modeli Volkswagena i Audija.

Volkswagen je prethodne godine ubeležio 212.000 registracija kad se govori o baterijskim vozilima. Od toga su čak 134.000 otpale na električne automobile. Početak prodaje modela ID.3 je vrlo važan korak za Volkswagen, jer se od ovog modela mnogo očekuje na evropskom tržištu. Tako je ID.3 već upisao 56.500 isporučenih jedinica u 2020. godini.

Kada se govori o uspesima električnih modela potrebno je istaći i da je Audijev e-tron doživeo veliki proboj na tržištu u protekloj godini. Ovaj baterijski SUV stigao je do 47.500 novih vlasnika, uz fantastičan rast prodaje od 79,8%!

Ipak, Volkswagen grupa očekuje daleko bolje rezultate ove godine, pogotovo u sferi električnih vozila. Očekuje se zahuktavanje, odnosno početak prodaje nekolicine modela kao što su: Q4 e-tron, Škoda Enyaq iV, Cupra El-Born, te Volkswagen ID.4…

AutoRepublika 

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

Aha, os rec da oni moraju prodat ili “prodat” odredjen broj dilda i onda nema kazne? Znaci, i kod njih kao i u Forda “oficiri” tj menadžeri moraju dobijati svakih 6 mjeseci nova vozila. Još k tome dodaj flotne prodaje i eto nam brojke, jer se mora. Znaci, stvar prodaje dilda je trik kako bi se izbjegle kazne, zasad boli ljude stilska figura za dilde.