1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Cummins i Kamaz će zajednički razvijati elektrifikovane autobuse i kamione
Cummins i Kamaz će zajednički razvijati elektrifikovane autobuse i kamione
0

Cummins i Kamaz će zajednički razvijati elektrifikovane autobuse i kamione

188
0
Podelite sa prijateljima:

Obe kompanije su izdale zvanična saopštenja za javnost. U obaveštenju se navodi da su Cummins i Kamaz potpisali memorandum o razumevanju u pogledu razvoja rešenja za elektrifikovani pogonski sklop koji bi koristila vozila iz game marke Kamaz.

Trenutno, Kamaz vredno radi na razvoju nove elektrifikovane (BEV) game autobusa i kamiona, dok se osoblje Cumminsa posvetilo proširenju palete čisto električnih i hibridnih pogonskih sklopova koji bi primenu našli u komercijalnim vozilima.

Tom Lajnbarger, predsednik Cumminsa je izjavio sa ovim u vezi: “Cummins je načinio strateške korake u pogledu tranzicije ka nečemu što nazivamo Electrified Power Business (elektrifikovana komercijalna vozila). Kamaz će se uključiti u projekat unosom svog proverenog portfolija rešenja za elektrifikovane pogonske sklopove, čime će biti popravljeni rezultati u vezi autonomije i pouzdanosti sistema koje obezbeđuje Cummins. Sve ovo rezultiraće time da kupci imaju najbolja rešenja u pravo vreme.”

Dogovor o međusobnoj saradnji je utemeljen na već postojećem partnerstvu koje traje godinama unazad. Cummins namerava da razvije prototip verzije čisto električnih pogonskih sklopova visoke voltaže, koji bi mogli biti primenjivani za gradske autobuse i kamione srednjeg dometa, a koje bi potom isporučivao Kamazu. Pored toga, memorandum predviđa i razvoj jedinice za transmisju koju će koristiti Kamazova gama teških komercijalnih vozila.

Sergej Kogogin, izvršni direktor Kamaza je rekao: “Naša kompanija je u ovom trenutku angažovana na razvoju elektrifikovanih vozila. Trudimo se da proširimo tehničke mogućnosti i znanja koja već poseduje naš strateški partner Cummins. Ovu kompaniju doživljavamo kao sastavni deo naših novih projekata. Imamo potrebu za visoko kvalitetnim jedinicama za transmisiju za naša električni vozila. Kroz ovu saradnju, bićemo u prilici da kupcima ponudimo rešenja iz oblasti visoke tehnologije koja će biti u odličnoj poziciji na tržištu.”

Prototip primerci tehnoloških rešenja koje će proizvesti Cummins i Kamaz će biti testirani na vozilima iz Kamazove palete. Radi se o gradskim autobusima, teškim komercijalnim vozilima, kako onim sa srednjim dometom tako i onim namenjenim najtežim uslovima eksploatacije. Nakon sprovedenih testiranja, unapređenja i pribavljanja potrebnih sertifikata, partneri će razmotriti situaciju na tržištu i definisati modalitete buduće saradnje.

Cummins Kama je kompanija koja je osnovana kao zajednički poduhvat dve strane, a učešće u kapitalu je ravnopravno. Ova firma proizvodi motore koji nose oznaku Cummins ISB serije, još od 2006. godine. Pored toga, kroz zajednički poduhvat se proizvode motori iz ISL serije, u Rusiji, počev od 2017. godine.

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments