1. Home
  2. Prezentacije
  3. Cupra Formentor – prvi zaseban model španske marke (FOTO)
Cupra Formentor – prvi zaseban model španske marke (FOTO)
2

Cupra Formentor – prvi zaseban model španske marke (FOTO)

3.17K
2
Podelite sa prijateljima:

Formentor je sada i zvanično prvi poseban model marke Cupra. Atraktivni krosover je trebalo da bude oficijelno predstavljen u Ženevi, ali bez obzira što nam je dostupan na fotografijama a ne uživo, serijski model izgleda gotovo identično kao koncept od pre godinu dana.

Za Cupru sada možemo reći da je zasebna marka. Dok Leon i dalje deli karoseriju sa standardnim Seatovim modelom, Formentor je predviđen da bude jedinstven i nezavisan.

Ime je dobio po poluostrvu na Majorci, a na neki način pripada porodici Leon, kao što je CX-30 povezan s Mazdom3. Sličnosti  s hedžbekom su očigledne, poput prednjih i zadnjih svetala. Motorizacija je takođe ista kao kod Cupra Leona, a Formentor neće doći isključivo u „plug-in“ hibridnom izdanju, kako je ranije obećavala španska marka.

Dakle, treba očekivati 2,0-litarski turbo s 310 ks i 400 Nm, uparen s 4Drive integralnim pogonomskim sklopom.

Što se vizuelnih „atrakcija“ tiče, tu su „bakarni“ točkovi od 20 cola, Brembo kočnice  s ventilirajućim diskovima, četiri završetka izduvnih cevi i prelepa „satenska“ boja.

Formentor „plug-in“ hibrid bi trebalo da izgleda nešto drugačije, jer kao u slučaju Leona, s lažnim završecima izduvnih cevi i dizajnom naplataka u aero stilu. Što se snage tiče, on dobija 245 ks i 400 Nm iz kombinacije 1,4-litarskog turbo i elektromotora. Baterija od 13 kWh pruža električnu autonomiju od oko 50 kilometara. Bez obzira na pogonsku jedinicu, u igri je DSG menjačka kutija.

Performanse ostaju nepoznate i trebalo bi da budu nešto inferiornije u odnosu na Cupru, iz prostog razloga što je Formentor prilično velik. Ovaj krosover je dugačak 4.450 milimetara, širok je 1.839 i visok 1.511 milimetara. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.680 milimetara.

Enterijer izgleda u velikoj meri identičan kao kod novog Leona, ali to je i bilo za očekivati. Formentor koncept je bio prvi na kome su se pojavili postojeći dugmići i detalji, koji su se raširili kroz VW grupu, poput „fly-by-wire“ ručice menjača, volana i „tablet-ekrana“ info-zabavnog sistema.

Kada bude krenuo s prodajom kasnije ove godine, Cupra krosover će biti dostupan s par standardnih metalik boja poput „Urban Silver“, Midnight Black“, „Magnetic Tech“ i „Candy White“, tri specijalna finiša: „Graphene Grey“, „Dark Camouflage“ i „Desire Red“, kao i „satenske“ boje: „Petrol Blue Matte“ i „Magnetic Tech Matte“.

AutoRepublika

(3168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Darko Ocokulic

koliko ovo para ? 🙂 hvala 🙂 kupicu sutra 😀

lejza

simi simiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii