1. Home
  2. Vesti
  3. FCA investira u razvoj autonomnih vozila
FCA investira u razvoj autonomnih vozila
0

FCA investira u razvoj autonomnih vozila

198
0
Podelite sa prijateljima:

Italijansko-američka alijansa pripremila je investiciju vrednu 30 miliona dolara u razvojni centar u američkoj saveznoj državi Mičigen. 

Postojeći tehnološko-razvojni centar Chelsea Proving Grounds dobija nove sisteme za nadgledanje testiranja, kao i bolju infrastrukturu. Ovde FCA planira da testira sve svoje autonomne sisteme, kao i eventualno potpuno autonomne automobile. „Ovaj centar će nam pomoći da dostignemo ciljeve koje smo zacrtali u našem petogodišnjem planu“, rekao Majk Menli, novi izvršni direktor FCA.

FCA je do sada poprilično obazrivo nastupao na terenu autonomnih vozila i ni u javnosti, a ni iza kulisa, nije bilo govora o ovakvom tipu automobila.

Očigledno da ubrzana digitalizacija i elektrifikacija automobilske industrije uzimaju maha, te je neizbežno da se i ostali proizvođači priključe „autonomnom kolu“.

Ipak, u ovoj trci, FCA nije bez svojih aduta. Početkom godine napravljen je veoma mudar potez jer je dodatno razvijena saradnja sa kompanijom Waymo, firmom Googlea zaduženoj za razvoj autonomnih vozila. Naime, Waymo će od FCA kupiti 62.000 minivanova Chrysler Pacifica. Ovo ne samo što će poboljšati lošu situaciju same marke Chrysler, već je jasno da će i FCA profitirati na polju autonomne tehnologije i Waymovog know-how. 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments