1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Kakav troboj! – BMW M5 vs Porsche 911 Turbo S vs Nissan GT-R (VIDEO)
Kakav troboj! – BMW M5 vs Porsche 911 Turbo S vs Nissan GT-R (VIDEO)

Kakav troboj! – BMW M5 vs Porsche 911 Turbo S vs Nissan GT-R (VIDEO)

632
0
Podelite sa prijateljima:

Limuzina i tandem rasnih sportskih kupea u trci ubrzanja!

Naravno, YouTube je prepun razno-raznih trka na četvrt i pola milje, ali se uvek pronađe neka zanimljivija od drugih.

Momci iz Autocara su napravili veoma interesantno, pomalo neuobičajeno poređenje. Tu su standardni Porsche 911 Turbo S, poznat kao možda i najbolji standardni model u ovoj vrsti trkanja, zatim BMW M5, jedna od najbržih limuzina na svetu i nešto pojačani Nissan GT-R u izvođenju Litchfielda.

Sva tri modela imaju visokoperformantne motore sa oko 600 ks, i to ih praktično stavlja u istu ligu. M5 raspolaže sa 600 ks, 911 Turbo S sa 580, a GT-R je sa 640 konja najsnažniji. Svi poseduju pogon na sve točkove, twin-turbo postavku i automatske menjače.

Krajnji rezultat nije iznenađujući. Najveći i najteži automobil je naravno M5, i on je u ovom troboju bio treći, dok su 911 Turbo S i GT-R imali blisku borbu. Porsche je 160 km/h „uhvatio“ 0,2 sekunde Nissana, a tolika je bila i razlika na pola milje (16,9 naspram 17,1).

Naravno, ovo ne znači da BMW nije bio impresivan, naprotiv. M5 je bio oko sekundu sporiji na pola milje u odnosu na pobednika. Ono što je takođe zanimljivo je da je standardni 911 Turbo S pobedio nešto pojačni GT-R. Ipak, treba naglasiti i da je vozač Porschea najbolje startovao a vozač BMW-a najgore, dok je Nissanov bio negde u sredini.

 

(632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments