1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi Porsche 911 u punom sjaju (GALERIJA)
Novi Porsche 911 u punom sjaju (GALERIJA)
0

Novi Porsche 911 u punom sjaju (GALERIJA)

505
0
Podelite sa prijateljima:

Nova, 992 generacija Porschea 911 na scenu stupa sledeće godine, verovatno sa hibridnim pogonom. Na najnovijim špijunskim fotografijama, novajlija je gotovo u potpunosti bez kamuflaže.

Porsche 911 je ponovo uhvaćen u objektiv špijunskog fotoaparata prilikom testiranja. Ovoga puta gotovo u potpunosti možemo da uživamo u lepoti novog modela. Naravno, reč je o evolutivnom dizajnu, a ništa manje, a ni više, nismo očekivali. Oficijelna premijera će najverovatnije biti odigrana na Salonu automobila u Los Anđelesu ove godine.

Nova 911-ica nastupa sa novim prednjim odbojnikom i aranžmanom rešetki hladnjaka. Novajlija je očigledno „zbijeniji“ i širi nego ranije, očigledno inspirisan aktuelnim Cayenneom. Zazori na prednjem delu automobila, oni koji definišu prtljažnik, sada su četvrtastiji, a poklopac se pruža više prema „nosu“ 911-ice.

Što se profila tiče, tu nema promašaja. Čak i laik će da pogodi o kojem modelu je reč. Međutim, pozadi su prisutne primetne izmene. TZadnji deo ispod LED svetala prati formu karoserije i pojednostavljen je. Naravno, tu je LED traka koja se pruža punom širinom automobila. Rešetka hladnjaka u tradicionalom maniru počiva iznad šestocilindarskog bokser motora.

Kao i obično, modelna linija 911-ice će se proširiti na Turbo, GTS, GT2 i GT3 varijante, ali će 992 generacija biti prva koja će usvojiti i hibridni pogon.

Zapravno, vrlo je verovatno da ćemo imati dva nova 911 hibrida, jedan koji će se naći u sredini ponude kao alternativa regularnoj Carreri, dok će drugi biti perjanica uz Turbo.

U Porscheu je došlo do strastvene debate među inženjerima u vezi sa tim da li 911 hibrid treba da bude perjanica. Ipak je ovaj model simbol Porschea i kada je on u pitanju, na budućnost se pažljivo obraća pažnja.

S druge strane, neizbežan je zaokret ka hibridnim i električnim modelima, koje Porsche intenzivno razvija, te otuda i debata u vezi sa pogonima dostupnim za ikonu.

Ono što je sigurno je da je osnovna mehanička platforma „u potpunosti razvijena tako da može da usvoji hibridni pogon“.

U osnovnoj formi hibridna verzija će počivati na principu pogona na sve točkove. Turbo motor zapremine 3,0 litra uz električni pogonski sistem od 100 kW nedavno predstavljen u Cayenne E-Hybridu, u V6 formi, generiše ukupno 460 ks i 700 Nm. Međutim, hibridni sistem u kombinaciji sa šestocilindarskim bokserom isporučivaće više snage, biće glasniji  i odzivniji. Naravno, menjač je biti PDK tipa.

Očekuje se sprint do stotke za ispod četiri sekunde kada je o osnovnom 911 hibridu reč, uz maksimalnu brzinu preko 290 km/h.

Ono što ne ide u prilog ikoni je što će hibridna postavka dodati najmanje 250 kilograma na ukupnu masu vozila u odnosu na benzinske ekvivalente, ali iz Porschea stižu informacije da će lekcije naučene iz razvoja 918 Spydera i Cayenne E-Hybrida pomoći da se zadrži čuvena agilnost, svojstvena 911-ici.

Po izvesnim dinamičkim aspektima, hibridni pogon donosi prednosti u vidu pogona na sve točkove, koje obezbeđuje električni pogon, što ne samo da doprinosi boljem prijanjanju već i voznim osobinama.

Međutim, taj potencijal, koji Porsche može da ostvari sa moćnijim 911 hibridom, istinska je beneficija. Dakle, dobićemo „trojstvo perjanica“ u vidu Turba, Turba S i moćnog hibrida, što u samom Porscheu izaziva oprečne stavove.

Tranzicija marke ka hibridima i električnim modelima je u punom zamahu, jer čekamo na Taycan i ulazak u Formulu E. Ono što može da se očekuje u budućnosti je da Porsche kroz čitavu ponudu uvede elektrifikovane modele. Naravno, tvrdokorni ljubitelji 911-ice to neće dočekati s oduševljenjem, ali će GT3, GT3 RS i GT2 RS ostati u tradicionalnom izdanju, i to dugi niz godina.

Porsche očekuje da će se do 2025. četvrtina prodaje odnositi na čisto električne modele, četvrtina na hibride a polovina na konvencionalno pogonjene modele.

AutoRepublika

 

(505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments