1. Home
  2. Vesti
  3. VW će prodavati novi Golf po premijum cenama, Škoda Rapid “spasilac”
VW će prodavati novi Golf po premijum cenama, Škoda Rapid “spasilac”
6

VW će prodavati novi Golf po premijum cenama, Škoda Rapid “spasilac”

9.29K
6
Podelite sa prijateljima:

Već smo predstavili realna očekivanja u pogledu toga šta nova generacija Volkswagen Golfa donosi budućim kupcima, pa ne bi da se ponavljamo. Stoga vas molimo da pročitate ovaj članak, a onda da saznate šta su sveže informacije o legendarnom modelu čije je predstavljanje zakazano za sledeću godinu.

Želja proizvođača je da kupcima ponudi hedžbek model koji će im biti privlačniji od krosover alternativa. Zato, novi Golf će posedovati opcije konektivnosti, tehnologiju čiji je cilj ušteda goriva kao i elemente tehnologije autonomne vožnje.

Stilske promene eksterijera Golfa ostaju naučna fantastika. Već na prvi pogled, svakome od nas će biti jasno da se radi o novoj generaciji popularnog hedžbeka. U ponudi se neće naći verzije sa troja vrata, kao ni karavanska varijanta. Takođe, neće biti pristuna u ponudi ni čisto električni verzija.

Na najviše pozicioniranim verzijama, teško da ćemo videti puno tastera i prekidača. Očekuje se potpuno digitalno okruženje. Dakle, podrazumeva se ogroman centralni displej, nalik onome u Touaregu, kojeg su zapadni mediji kritikovali zbog manjka intuitivnosti.

Golf 8 će biti permanentno konektovan na internet, zahvaljući svojoj specijalnoj kartici ”eSim” koja će omogućiti prikaz naprednih mapa u tri dimenzije, najčistiji radio signal, kao što će i učiniti mogućim da automobil jezdi po inerciji, na prilazima raskrsnicima, ili tokom vožnje nizbrdicom.

Takođe, biće dostupne i saobraćajne informacije u realnom prostoru i vremenu, u pogledu cena goriva na benzinskim stanicama, na primer. Kartica eSim bi tebala da pomogne Golfu prilikom ubrzavanja, kočenja i upravljanja, tokom vožnji autoputem.

Novi Golf će počivati na arhitekturi prethodnika, ali će međuosovinski razmak biti nešto veći, uz sve prateće blagodeti. Ipak, ne tolike blagodeti koje bi mu omogućile da nadmaši Škodu Octaviju.

Više turbo benzinskih verzija Golfa će koristiti tehnologiju lakog hibrida. Osnovna ponuda je trocilindarski jednolitarski benzinac, dok će tu ulogu među dizelima imati jedinica zapremine od 1,5 litara. Ona će se nuditi kao konvencionalni, ali i kao pogonski sklop koji koristi tehnologiju blagog hibrida.

Istovremeno, dvolitarski dizel će posedovati različite nivoe snage, od 140 do 204 “konja”. Slabije verzije će koristiti lakše komponente, turbo kompresor sa bržim odzivom, kao i filter za prečišćavanje izduvnih gasova, različite veličine, u odnosu na prethodnika. Kombinacija ovih faktora bi trebalo da odbaci za 9% više snage i obrtnog momenta, uz sniženje CO2 emisija za oko 10%.

I za kraj poslastica. Očekuje se da dosadašnji kupci verzija Golfa sa početka ponude, pređu na novu generaciju Rapida, koji će suštinski biti naslednik sedme generacije nemačkog hedžbeka, jer će novi Golf drastično poskupeti, zbog svega gore navedenog.

Izvor: WhatCar

Komentar AutoRepublike

Uostalom, ovo je bilo očito, nakon što smo vam prezentovali najave u pogledu promocije novog Rapida.

Pored toga, trend koji je promovisala Mercedosova A klasa, a koji podrazumeva staru platformu, agregate, jeftinije oslanjanje, uz obilje efektnih hardverskih i softverskih gedžeta, izgleda da postaje opšti trend, a da će cene zbog svega toga otići na gore za 30%, omogućavajući time proizvođačima “električnu avanturu”. Naravno, ukoliko kupci ne “nagrade” ovu filozofiju smanjenjem tražnje.

Možda je upravo ovo i razlog zašto je u Evropi, Dacia Sandero najprodavaniji automobil fizičkim licima.

(9291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako se i desi da budući „rapid-golf“ bude naslednik aktuelnog golfa, taj rapid ne bi smeo da bude serijski opremljen kao aktuelni golf, čak ni kao baznjak, a pod uslovom da se do tada ne promeni serijsko paketiranje oktavije. Jer, golf baznjak serijski ima neke elemente opreme koji kod oktavije dolaze tek u drugom ili trećem paketu opreme ili ih oktavija serijski i nema, pa bi bez istovremene promene paketiranja oktavije novi rapod bio bolje opremljen odoktavije. Trenutno, ako „uzmete oktaviju“ i kroz opcije je opremite kao golfa, ona je skuplja od golfa.

Mad Max

Skoda i Dacija se ne isplate sa dodatnom opremom, u nekim višim paketima ili sa „ekstravagantnom“ dodatnom opremom. To su auti namenjeni raji. Ko hoće više, zna se gde će gledati i tražiti. Sirotinjska vozila u „fulu“ su prava i skupa sirotinja….

moron

Ali, ono što sam rekao ( da oktavija sa opremom golfa košta više od golfa ) samo potvrdjuje da škoda nije ni izbliza jeftina koliko je realno mnogo oguljena. A to je ( po meni) i tajna superprofita VW-a na brendu škode. Ili extra profita Renault-Nissan grupacije na znački Dačije.

Mad Max

Poenta priče je što se najviše modela Dacije i Škode prodaju kao klot, ili u nekim verzijama Limited i sl, aki gde uvek nešto bitno fali.

Mad Max

Ako je VW „premijum“ šta je onda Audi??
Sećam se kad je Golf 2, proglašavan premijum „robom“…..

Zvezdan

Sta je Audi? Pa das VW komponente da napravi auto, I koje god mu das, VW napravi Golfa 🙂