1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Porsche otvara novi „Safari“ park u fabrici u Lajpcigu
Porsche otvara novi „Safari“ park u fabrici u Lajpcigu
0

Porsche otvara novi „Safari“ park u fabrici u Lajpcigu

137
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je objavio planove o otvaranju centra namenjenog deci, u kome bi mališani mogli da se upoznaju sa time kako izgleda životinjsko carstvo u divljini. Safari park će biti lociran u istočnoj Nemačkoj, u gradu Lajpcig.

Nazvan Porsche Safari, ovaj kompleks će ležati na površini od 132 hektara, a posedovaće i posebne platforme koje će posetiocima omogućiti bolji pogled i priliku za sticanje novih iskustava.

U periodu između 9. jula i 3. avgusta, deca uzrasta između osam i jedanaest godina će biti u mogućnosti da učestvuju u uzbudljivoj turi, dužine oko četiri kilometara, tokom koje će se upoznati sa raznolikim biljnim Iiživotinjskim svetom Safrari parka.

Porsche je u saradnji sa lokalnom Lajpciškom aluvijalnom stanicom za šume (Leipzig Alluvial Forest Station), pružio šansu deci da biraju između dve prigodne ture, onoj koja govori o životu pitica, ili turi tokom koje će se upoznati sa životom poni konjića Exmoor, gde je simbolika naravno pronađena u amblemu marke.

Bilo kako bilo, lokalna stanica za šume navodi da će Safari park biti dom za mnoge životinje, uključujući slepe miševe, žabe i jazavce.

Ukoliko posetioci budu imali dovoljno sreće, mogli bi da zapaze neke od najsićušnijih radnika nemačkog proizvođača automobila. Novi program je deo širih napora koje Porsche ulaže u pogledu očuvanja prirodnog okruženja. Podsetićemo da je superluksuzna marka već odnegovala kolonije pčela, takođe u Lajpcigu.

„Za nas je veoma važno da demonstriramo tekuću posvećenosti prirodi i obrazovanju,’ izjavio je Gerd Rup, predsednik izvršnog odbora divizije Porsche Leipzig. „Ovom prilikom smo u partnerstvu sa veoma posebnim ortakom, lokalnom šumskom stanicom, i radujemo se uređenju površina koje će doneti radost najviše mladom svetu, a posebno deci.“

Detlef Bazler, predsednik šumske stanice, je dodao: „Kao prirodni rezervat, i praktično učionica u prirodi, inspirisaćemo i zainteresovaćemo mlade za dešavanja u prirodi. Sada smo u prilici, zahvaljući saradnji sa kompanijom Porsche, da proširimo našu ponudu i ponudimo mladim istraživačima širi i veoma interesantan program.“

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments