1. Home
  2. Vesti
  3. Serđo Markione: Novi Fiat 500e na vidiku kao i hibridni 500L
Serđo Markione: Novi Fiat 500e na vidiku kao i hibridni 500L
5

Serđo Markione: Novi Fiat 500e na vidiku kao i hibridni 500L

368
5
Podelite sa prijateljima:

Fiat će takođe lansirati hibridne verzije 500L i 500X modela.

Italijanski gigant nije imao prezentaciju istoimene marke tokom konferencije FCA, poput Alfe Romeo, Maseratija, Jeepa i Rama, ali Serđo Markione je najavio neke modele koji će dobiti tretman elektrifikacije. Nova generacija 500e ue na putu, a čak dobija i „karavansku“ verziju koja će oživeti naziv „Giardiniera“.

Novi 500e i Giaridiniera će koristiti novi električni pogon FCA, koji će biti specifično namenjen malim gradskim automobilima, ali kompanija nije saopštila bilo kakve preciznije specifikacije. Karavan će najverovatnije imati petoro vrata, za razliku od „originala“ sa torje vrata, i imaće najprostraniji kabinski prostor u klasi, kaže Serđo Markione. Fiat će takođe elektrifikovati 500X i 500L, dodajući hibridne verzije. Još jednom, šef FCA nije obelodanio specifikacije novih modela i nije spominjao datume premijera.

Ono što možemo očekivati kada je Fiat 500L u pitanju, koji se sklapa u Kragujevcu, je da će „trajati“ još izvesno vreme, i možda preuzeti „filozofiju“ aktuelne generacije Fiat Punta, koji je na tržištu još od 2005. godine.

Fiatova budućnost u SAD je ostala nejasna, jer su Markioneove izjave bile vezane isključivo za evropsko tržište. Glasine govore da bi italijanska marka mogla u potpunosti da se povuče iz Amerike.

Postojeći 500e je predstavljen 2013. godine. Pogoni ga elektromotor sa 111 ks i 200 Nm. Za energiju je zadužena litijum-jonska baterija od 24 kWh, koja pruža voznu autonomiju od 135 kilometara u kombinovanom režimu vožnje.

(368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sklapaće „đubromobil“ koliko je sklapan i puntiša? Nema veze, ali samo ako će cena da mu bude razumna.
Samo ne znam sa kojim motorima planiraju da 500L prodje buduće Euro 6.2 eko norme.

Zvezdan Božinović

Da li si primetio da nije pomenut Fiat Tipo? Ni slova o ovom modelu. Kragujevcu ne rešava problem jedan model, sve i da se dobro prodaje, a ako ne bude promena, to jest novog modela, jedan akcionar (Republika Srbija) biće teško oštećen, jer FCA pravi marže očigledno na isporukama motora, menjača i slično. Njima verovatno i nije tako važno da budu dva modela. Po svemu, mislim da će Kragujevac ostati u priču, a da će dobiti da dodatno radi nešto iz Turske. To bi uostalom bilo idealno rešenje bukvalno za sve strane u priči.

moron

Slažem se da bi za nas bilo dobro da dobijemo „na sklapanje“ još jedan model, ali, nisam siguran da to „može“ da bude Tipo. U razvoj Tipa su Turci uložili pare. Ko zna da li uslovi njihovog ugovora sa Fiatom predvidjaju mogućnost da se proizvodnja tog modela makar i delom izmesti iu Turske. Ja barem ne znam.

Zvezdan Božinović

Čitao sam o tome još ranije u inostranim medijima. Baš zato i tipujem na Tipo… odnosno na Turke ) Oni su prezaposleni, za razliku od drugih fabrika, to je javni podatak, a mi nismo.

Yankee

A do juce pricao kako se profit ne moze ostvariti na elektricnim autima i kako su prodavanje magle. 🙂