1. Home
  2. Vesti
  3. Umetnost parkiranja – fantastična idejna rešenja
Umetnost parkiranja – fantastična idejna rešenja
0

Umetnost parkiranja – fantastična idejna rešenja

562
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubav prema automobila se ne odražava samo u smislu idealnog održavanja i „nege“. O njoj mnogo govori i garaža, naravno, ko je u prilici da je poseduje. Garaže su pravi pokazatelj bezgranične ljubavi vlasnika prema četvorotočkašima.

Umetnost parkiranja

„Driven34“ je u isto vreme i garaža i izložbeni prostor. Biznismen iz Istanbula, Čan Ejilik, poseduje impresivnu kolekciju BMW-ovih modela, okruženih umetničkim delima, ravnim ekranima i udobnim sofama. Savršenstvo, zar ne?

Meč lopta

Vlasnik ovog poseda u Melburnu, u Australiji, pored automobila, pasionirani je ljubitelj tenisa. Pa, zašto ne bi spojio  svoje dve najveće strasti? Pritiskom na dugme, otvaraju se vrata teniskog terena, gde se na 6.000 kvadratnih metara mogu smestiti pet automobila.

Liga za sebe

Opšte je poznato da u Tokiju vlada deficit sa prostorom, i to ne samo što se tiče onog životnog. Japanski arhitekta koji je osmislio ovu mikrokuću, kreirao je i ugao koji štiti mali automobil od svih potencijalnih nedaća. Sjajno rešenje, kako praktično, tako i vizuelno!

Genije ispod stakla

Čak i kada je zatvorena, ova atraktivna garaža inteligentne staklene konstrukcije, omogućava posmatraču da uživa u pogledu na automobil.

Parkiranje na novom nivou

Stilski izražajno rešenje, koje ujedno štedi prostor, delo je švajcarske kompanije Cardok: ideja podrazumeva transport vozila liftom na jedan ili čak više podzemnih nivoa, koristeći robusan lančani sistem. Krov konstrukcije je dovoljno snažan da bezbedno može da transportuje i velike luksuzne limuzine poput BMW-a serije 7.

Britanski minimalizam

Na prvi pogled, radi se o običnom parking mestu. Međutim, reč je o jednom od najpoželjnijih porostora na planeti svoje vrste! Ovo parking mesto, jedva veće od automobila, poseduje Londoner Knight Frank i prodaje se za 300.000 funti. Naravno, u ovom slučaju lokacija diktira cenu. Hajd Park Gardens, London W2. Ne postoji ekskluzivnije mesto da parkirate svoj BMW u Londonu.

Garaža sa pogledom

Ova luksuzna garaža predstavlja san za mnoge vlasnike automobila. Uz neverovatan pogled na morsku obalu i flotu atraktivnih četvorotočkaša, budi se snažna želja da se startuje motor i uživa u krstarenju uz more. Ovo je definitivno san automobilskih snova.

 

(562)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments