1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljeni Borgward BX6 i BXi7
Predstavljeni Borgward BX6 i BXi7
0

Predstavljeni Borgward BX6 i BXi7

484
0
Podelite sa prijateljima:

Marka Borgward predstavila je svoja dva nova modela, oba u SUV segmentu. 

Prvi je BX6, nešto što Borgward naziva „GT SUV“. U suštini u pitanju je pristup sličan onom koji je nedavno prikazao Maybach, gde se šasija sedana pokušala nakalemiti na SUV osnovu. Bilo kako bilo, rezultat je vizuelno veoma loš. BX6 je estetski nedovršen i neprivlačan model.

Ovaj automobil koristi dvolitarski turbo agregat sa četiri redno postavljena cilindra koji razvija 165 kW snage uz 300 Nm maksimalnog obrtnog momenta. U standardnu opremu ulaze i šestostepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka. BX6 biće plasiran prvo na tržište Južne Amerike krajem tekuće godine.

Borgward je ujedno prikazao i svoj prvi električni model, kodne oznake BXi7. Saopšteno je da pomenuti automobil koristi dva elektromotora te da je vozaču na raspolaganju 390 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok se o snazi još uvek ne govori.

Borgward tvrdi da BXi7 stiže do „stotke“ za 7,9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 195 km/h. Autonomija vozila iznosi 375 kilometara po punjenju, a kada je priključen na superpunjač ovaj automobil napuniće baterije do 80% za 45 minuta.

 

(484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments