1. Home
  2. Vesti
  3. Najpouzdaniji premijum automobili 2018.
Najpouzdaniji premijum automobili 2018.
8

Najpouzdaniji premijum automobili 2018.

3.90K
8
Podelite sa prijateljima:

Kod nas se često smatra da su skuplji (luksuzniji) automobili i pouzdaniji, uz poznate „krilatice“ tipa „nema para da kupi skup automobil pa ga kritikuje“ i slično. Realnost nije takva, ali se poneki premijum proizvod nađe na listi najpouzdanijih. Međutim, koji su među premijum automobilima zapravo najpouzdaniji?

Ono što ipak krasi skuplje automobile je superiorna završna obrada i kvalitetni materijali. Ipak, u ovom slučaju, od 49 luksuznih četvorotočkaša koje je ocenio Consumer Reports, za 20 je predviđena ispodprosečna pouzdanost u dugoročnom smislu. To možda i ne znači mnogo za vozače koji su svoje skupe ljubimce uzeli na lizing u okviru garantnog roka, ali znači za druge ili treće vlasnike, kao iz za one koje ne planiraju da menjaju svoj prevoz duže vreme. Naravno, popravke premijum automobila znaju da budu „papreno“ skupe.

U ovoj studiji su kombinovani rezultati Consumer Reportsovog rangiranja novih vozila (bazirano na analizama čitalaca) i rezultati JD Powerove U.S. Vehicle Dependability studije 2018., bazirane na iskustvima 37.000 vlasnika tri godine starih vozila.

Pred nama je lista od 10 aktuelnih modela koji su dobili najbolje ocene iz oba ocenjivanja. Ipak, treba imati u vidu da nisu svi modeli u segmentu luksuznih vozila ocenjeni i od strane CR-a i JDP-a. Oba izdanja su koncentrisana više na serijske premijum modele a ne egzotične primerke u limitiranim serijama. Kriterijumi su bazirani na iskustvima tokom eksploatacije, što isključuje potpuno nova vozila ili sveže restilizovane modele.

Audi A4

Popularni kompaktni sedan vešto balansira između vrhunskog komfora i sportskih atributa. CR mu je dao najviše ocene, a ocenjen je natprosečno od strane JD Powera.

BMW serije 2

Živahni „Bimmer“ u kupe i kabriolet izdanjima krase sjajne vozne osobine, kako u turbo četvorocilindarskoj, tako i „M“ šestocilindarskoj varijanti. Ocenjen je natprosečno od strane Consumer Reportsa, a vrhunske ocene su dobijene i od JD Powera.

BMW serije 3

Esencija BMW-ove filozofije je sportski sedan, koji dolazi i u karavanskoj verziji. Poznat je po tome što donosi više osmeha po litru goriva od konkurenata. Konačno, Consumer Reports mu je dao natprosečne ocene za pouzdanost a JD Power prosečne.

BMW serije 5

BMW serije 5 je u svom segmentu ono što je serija 3 u svom. Precizna vožnja i snažna ubrzanja, glavne su karakteristike atraktivnog sedana iz Minhena. I CR i JD Power su mu dali natprosečne ocene za pouzdanost.

Infiniti Q70

Atraktivni japanski sedan dolazi sa sledećim pogonskim opcijama: V6, V8 i hibridnoj, sa snagom koja se prenosi ili na zadnje ili sve točkove. Consumer Reports je Q70 ocenio maksimalnim ocenama, dok JD Power još uvek nije rangirao ovaj model.

Lexus ES

Čekajući na restilizaciju za 2019., koja obećava mnoge novotarije, Lexus ES je dugi niz godina popularan ulazni model u svet luksuznih limuzina. Ocenjen je maksimalnim ocenama, kako od strane Consumer Reportsa, tako i JD Powera.

Lexus GS

Toyotin odgovor na seriju 5 se zove Lexus GS. Dolazi u V6, V8, hibridnoj i V8 „F“ verziji. Dobio je maksimalne ocene u obe studije.

Lexus IS

Evo ga i konkurent BMW-a serije 3. I japanski predstavnik nudi živahnu upravljivost i motorne opcionale u vidu turbo četvorocilindraša i V6 motora. Consumer Reports ga je ocenio maksimalno a JD Power natprosečno.

Lexus RC

Japanska premijum atrakcija u vidu sportskog kupea, prava je „egzotika“ u poplavi SUV/krosover konfekcije. Lexus RC, sem što je izrazito karakteran, nudi pogon u vidu turbo četvorocilindraša ili uglađenog V6. Poslastica u vidu „F“ modela ispod haube nosi „nabildovani“ V8. CR mu je dao maksimalne ocene a JD Power natprosečne.

Mercedes-Benz E klase

Elegancija i luksuz, koje dolaze u limuzinskoj, kupe, karavanskoj, kabriolet i All-Terrain verzijama, sa dostupnim motorima i opremom, koje mogu da zadovolje bukvalno svačiji ukus. Štutgartski model je od Consumer Reportsa dobio natprosečne ocene a prosečne od JD Powera (s tim što je pouzdanost pogona ocenjena natprosečno).

 

(3900)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Prilično ravnopravna borba Japanaca i Nemaca. Za moj ukus, Nemci su primamljiviji, prevashodno zato što više cenim enterijer i dizajn od dugoročne pouzdanosti. U stvari, mislim da je generalno ukus kupca luksuznog automobila takav. Dugoročno, svi smo mrtvi, a čak i kratkoročno, automobili se menjaju 🙂

Pantelija

Teško da i jedan nemački model ima kvalitetniji i bolje dizajniran enterijer od Lexusa LS. Mercedes – kič, BMW – dosadan, Audi – hladan. Nije to baš tako. A borba baš i nije ravnopravna, jer nijedan nemački model nije dobio maksimalne ocene u oba ocenjivanja. Samo su dva Lexusa dobila maksimalne ocene na obe liste – Lexus GS i Lexus ES.

Zvezdan Božinović

Pantelija brate, možda si i u pravu, ali ravnopravniju borbu ne videh 🙂 Uvek su liste pokazivale mnogo izraženiju dominaciju Japanaca. Meni recimo njihov „smisao za lepo“ ne leži nikako, izuzimajući samo Infiniti. Bogu hvala, pa je izbor širok i za svakoga ponešto. Pozz

Pantelija

Respect. 🙂

Odesza

Dizajn je stvar pojedinca,individualna percepcija osjetila.
S osobne strane gledano gotovo svi automobili mi pristaju na „oko“ bez ikakvih obzira na „sve“
Dobro da ne dramimo tu su Juke,Multipla,Cactus,Prius koji su ostvarno loše dizajnirani (oskudno),neukusno bi bilo od mene da kažem ružni!
Nadlje trebamo uvidjti i proizvodnje pogone (strojeve,alate) pojedinih proizvođača automobila.Tu su odviše Njemački u boljitku,naravno više ulažu stoga su i bolji,logično!

Pantelija

Naprotiv, daleko najnapredniju tehnologiju i obradu materijala imaju Japanci, ne Nemci. 🙂 DALEKO.

Rcd

Imam Infiniti Q70 vec godinu dana. Odnos kvalitet/cena i vise nego zadovoljavajuci. Vrhunska zavrsna obrada udobnost i zvucna izolacija..Utisak kvari jedino Mercedesov 2.2cdi motor koji nije dorastao jednom takvom automobilu. (Dosta bucan u radu i visoka potrosnja). Nije ni cudo sto se mercedes polako odrice svojih i kupuje Renoove motore. Sto se ostalih stvari tice sve perfektno funkcionise..
Pre Infinitija uvek vozio nemacke premijum automobile i koliko vremena provodio u voznji toliko i po servisima..
Nemacki zavrsna obrada ocena 5 pouzdanost 0

Petar Gomboš

Pih nema Nissan-a preumim verzije pa ovi nemaju. Pojma, šta je automobil ccc da ne komentarišem dalje.