1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M550i vs BMW M550d (VIDEO)
BMW M550i vs BMW M550d (VIDEO)
0

BMW M550i vs BMW M550d (VIDEO)

1.85K
0
Podelite sa prijateljima:

Turbo dizel sa četiri turbo punjača ili biturbo V8 benzinac.

Dizel vs benzin. Interesantan duel za nas u Evropi, a posebno kada je BMW u pitanju. Na Starom kontinentu, gotovo 45 odsto kupaca se i dalje odlučuje za dizel modele, uprkos čuvenom dizel skandalu. S obbzirom na to, ne čudi što je BMW 550d i  dalje izuzetno popularan.

U najnovijem video klipu momaka iz AutoTopNL, porede se najmoćniji BMW dizel sa benzinskim pandanom, M550i, najsnažnijoj „petici“ posle M5. Na papiru, bitka bi trebalo da bude veoma izjednačena jer V8 isporučuje 470 ks i 650 Nm, dok dizel model raspolaže sa 405 konja i 760 Nm, iz 3,0-litarskog kvad-turbo dizela.

Trka ubrzanja je veoma, veoma izjednačena. Kada je benzinski model u trećem stepenu prenosa pri brzini od 105 km/h, M550d je samo 1 km/h iza u četvrtom stepenu prenosa. Razlika je nešto veća pri 200 km/h, kada se dizel model kreće brzinom od 191 km/h. Na kraju, kada M550i dostiže maksimalnu brzinu od 260 km/h u šestom stepenu prenosa, M550d je samo 12 km/h iza, u sedmom stepenu.

I na kraju – zvuk motora. Ništa ne može da se poredi sa jednim od najboljih V8 motora na svetu, pa čak ni vrhunski redni šestocilindarski dizel.

Pogledajte video!

 

(1847)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments