1. Home
  2. Vesti
  3. Najavljen skori debi Volkswagena Tayrona za Evropu
Najavljen skori debi Volkswagena Tayrona za Evropu
0

Najavljen skori debi Volkswagena Tayrona za Evropu

433
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Tayron predstavlja kineski analog nama znanog Tiguana. Kao takav je osmišljen na način da se dopadne profilisanom ukusu kineskog kupca. Po veličini je smešten tačno između Tiguana standardne dužine i onog s produženim međuosovinskim razmakom, a poseduje originalnu karsoeriju i enterijer organizovan da ugosti do pet osoba. U tehničkom smislu, Tayron je u potpunosti replika Tiguana.

Tayron je u Kini debitovao tokom 2018. godine pa se nekako nameće zaključak, sam po sebi, da je vreme za restilizaciju. Tako su i fotografije osveženog krosovera objavljene od strane tamošnjeg sertifikacionog tela, a mi vam ih prenosimo ovom prilikom.

Glavni lajtmotiv restilizovanog SUV-a se tiče implementacije dekora u stilu slova X. Tako su i rešetka hladnjaka, ali i stop svetla ukrašena simbolikom tog oblika, što je zajedno ukombinovano u jednistveni blok spojen svetlećom trakom.

Uzgred budi rečeno, umeci tog X-tipa su se po prvi put pojavili tokom 2020. godine na kupe verziji nazvanoj Tayron X. Dodatno, promenjeni su i odbojnici, kao i točkovi, ali izmenama nisu zahvaćeni karoserijski paneli. Po dužini, novi krosover će se protezati na prostranstvu koje je za simbolična dva milimetra duže nego ranije, ća tako ažurirani Tayron biti dug 4.592 mm.

S leve strane je bazična varijanta dok je desno ona opremljena paketom R-Line

Nažalost, nismo dobili mogućnost da vidimo kako će izgledati unutrašnjost novajlije, ali je jasno da će ugostiti novi čeoni panel s multimedijalnim sistemom koji se oslanja na ekran, nasađen na greben.

Ne treba očekivati nova tehnološka rešenja, pre svega misleći na paletu ponuđenih pogonskih sklopova, iako je potvrđeno prisustvo benzinskog turbo motora s četiri cilindra. Nosi oznaku 2.0 TSI i zavisno od želje kupca, može razvijati 186 ili 220 konjskih snaga. Isto tako, kupac će odlučivati treba li mu verzija s integralnim pogonom, ili mu pos’o vrši i samo prednja vuča. Da li će u katalog biti uključen i bazični motor 1.4 TSI ostaje kao otvorena tema, ali će se definitivno nastaviti s ponudom hibridnog Tayrona, i on nosi indeks. Ova modifikacija će kroz proces zatezanja bora proći nešto kasnije.

Kada u ovo doba godine izađu slike nekog noviteta iz Kine, jasno je u istom trenutku da će debi Tayrona biti na Salonu automobila u Pekingu. Proizvodnju će organizovati zajednički poduhvat oformljen od strane dueta FAW Volkswagen.

Međutim, ono što je nama verovatno još važnije, jeste to da će uskoro Tayron biti ponuđen i kupcima na Starom kontinentu. Volkswagen je već najavio da postoje planovi prema kojima će ovaj krosover biti montiran u fabrici izgrađenoj uz centralu kompanije u Volfzburgu. Ipak, za tako nešto će biti potrebno pričekati do 2023. godine. Stoga, možda je razumno zaključiti da će Evropljanima biti ponuđen model druge (naredne) generacije.

AutoRepublika

(433)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments