1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto je tokom aprila prodato samo pet primeraka modela Honda NSX širom SAD?
Zašto je tokom aprila prodato samo pet primeraka modela Honda NSX širom SAD?
0

Zašto je tokom aprila prodato samo pet primeraka modela Honda NSX širom SAD?

3.40K
0
Podelite sa prijateljima:

Model koji je u Evropi poznat kao Honda NSX, u Americi se prodaje pod oznakama Hondine luksuzne divizije Acura. Na internetu se pojavila informacija da je prethodnog meseca prodato samo pet primeraka ovog automobila na teritoriji cele Amerike. Iako niske prodajne brojke nisu neuobičajene u segmentu ovako skupocenih vozila, pet prodatih primeraka je ipak krajnje neobično.

Kolege američkog automobilskog medija Road and Track, probali su odgonetnu razloge za ovakav razvoj tržišne situacije. I na kraju, pribavili su smisleno i višeslojno obrazloženje.

Obično su ovakvi ekstremi posledica više faktora koji simultano deluju u istom trenutku. Prvo, Acura je prodala puno primeraka modela NSX na samom kraju 2017. godine, prevashodno zbog želje dilera da se oslobode zaliha na prelazu u novu godinu. Dalje, prema informacijama koje obezbeđuje baza podataka Good Car Bad Car, NSX je imao rekordne prodaje u SAD u oktobru i novembru prethodne godine, kada je prodato 87 i 83 komada. Kao rezultat ovakvih dešavanja, zalihe modela NSX za 2018. modelnu godinu su bile značajno ograničene. Ponovnim pretragama baza podataka na internetu, kolege su lako ustanovile da se na placevima distributera nalazi samo devet primeraka raspoloživih za prodaju.

Portparol marke Acura, je izjavio da veliki procenat kupaca želi posebno, prema ličnim afinitetima opremljeni NSC, što i ne čudi u ovoj cenovnoj kategoriji. Dakle, nije lako prodati primerak skupocenog automobila sa lagera. Problem nastaje iz razloga što čekanje na proizvodju konkretnog primerka modela NSX ume da potraje mesecima.

Naposletku, izvoz modela NSX je bio na relativno visokom nivou u aprilu.

Dakle, iako je prošli mesec bio najgori za NSX na američkom tržištu, situacija nije ni izbliza tako crna. Posebno ako se obistine glasine o razvoju kabriolet i Type R verzija modela NSX.

 

(3398)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments