1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. BMW X5 će prvi koristiti novi iDrive 7.0 info-zabavni sistem
BMW X5 će prvi koristiti novi iDrive 7.0 info-zabavni sistem
0

BMW X5 će prvi koristiti novi iDrive 7.0 info-zabavni sistem

725
0
Podelite sa prijateljima:

Novi info-zabavni sistem, zvanično nazvan BMW iDrive 7.0 doživeće svoju premijeru ove godine. Prvi model koji će imati tu čast da „ugosti“ ovaj napredni sistem biće BMW G05 X5. U saopštenju za javnost, koje je juče medijima dostavio BMW, navodi se da će nova verzija iDrive sistema, u narednim mesecima, svoju primenu naći, duž cele game marke. To sasvim sigurno podrazumeva da će i, željno iščekivana serija 3, kodne oznake G20, a koja će biti spremna za prezentaciju svetskoj javnosti do kraja ove godine, dobiti ovaj info-zabavni sistem.

U poređenju sa aktuelnom generacijom iDrive Sistema, serija 7.0 će biti još više orijentisana ka akutnim potrebama vozača, i prilagođavaće se aktuelnoj situaciji na konstantnim osnovama.  Čista, puritanska prezentacija bi trebalo da omogući intuitivnost upotrebe i optimalnu iskoristivost raznih sistema kojima su BMW vozila opremljena.

Kao i ranije, informacioni displej iza volana, zatim kontrolni ekran na centralnoj konzoli i opcioni „head-up“ displej, imaće svoje jasno definisane uloge. Ravna struktura menija takođe obezbeđuje brz pristup svim podešavanjima i funkcijama.

Novi BMW iDrive 7.0 automatski naglašava informacije od posebnog značaja za vozača. U zavisnosti od situacije u vožnji, to može biti vezano za, primera radi, instrukcije navigacionog sistema, ali i ažuriranje ograničenja brzine ili zabavnog sadržaja. Sa 7.0 operativnim sistemom, BMW obezbeđuje jedinstven, uniformno dizajniran klaster ekrana sa kontrolnim pozicioniranim na centralnoj konzoli. Ova nova forma je praktično najavljena kroz konceptne modele kao što su X7, serija 8 i Z4. Ona pruža nove mogućnosti u srednjem pojasu informacionog displeja.

Primera radi, pored trenutne brzine, podataka u vezi sa sistemima asistencije, preko broja obrtama motora i podataka o potrošnji, pa do zabavnog sadržaja, tu je i G-metar, koji prikazuje lateralno ubrzanje.

Fundamentalnu promenu, kada je u pitanju novi iDrive 7.0, predstavlja prezentacija navigacione mape na displeju između brzinomera i obrtomera. Budući 12,3-inčni ekran u sredini armaturne table takođe može biti konfigurisan slobodnije nego ikada ranije. Svi displeji mogu da menjaju boju i grafiku, u zavisnosti od režima vožnje.

Vozači će novim sistemom moći da upravljaju putem iDrive kontrolera, dodirom, glasovnom komandom i komandom putem pokreta ruke.

Mnogi dodatni detalji i karakteristike novog BMW iDrive 7.0 će biti predstavljeni tokom premijere novog X5.

Izvor: BMWBLOG

 

 

 

 

(725)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments