1. Home
  2. Vesti
  3. Honda tvrdi da proces prelaska na elektromobile u Evropi ne može biti brz
Honda tvrdi da proces prelaska na elektromobile u Evropi ne može biti brz
1

Honda tvrdi da proces prelaska na elektromobile u Evropi ne može biti brz

761
1
Podelite sa prijateljima:

Pre samo nekoliko dana, Honda je održala važan događaj na kome je postavljena strategija koju će kompanija slediti u Evropi u narednih nekoliko godina. Japanski proizvođač automobila je ubrzao svoj proces elektrifikacije. Sada, to ne znači da će u rekordnom roku postati brend električnih automobila.

„Supreme leader“ Honde u Evropi upozorio je da nije izvodljivo brzo napraviti promenu na „održivu“ mobilnost i čistu elektriku. Bar ne u Evropi. Štaviše, ukazao je na glavni problem koji se mora rešiti kako bi Stari kontinent mogao da postigne postavljeni cilj, a da stanovništvo direktno ne trpi neke od trenutnih problema povezanih sa električnim automobilima.

Kacuhisa Okuda, predsednik kompanije Honda Motor u Evropi, dao je nekoliko zanimljivih komentara na predstavljanju novih modela, među kojima je novi električni automobil kompanije, Honda e:Ny1. Okuda je sasvim jasan u pogledu Hondine posvećenosti električnoj mobilnosti. To je paralelno sa razvojem infrastrukture za punjenje.

„Tempo razvoja naših električnih vozila je isti kao razvoj infrastrukture, u smislu dostupnog javnog punjenja“, napomenuo je Okuda. Honda je uspostavila multienergetsku strategiju u kojoj će različite tehnologije elektrifikacije koegzistirati u njenom evropskom asortimanu. Honda će prodavati hibridne, hibridne plug-in i električne automobile.

Izlazak nove generacije Honde CR-V je jasan primer u tom pogledu. Japanski SUV biće dostupan u Evropi u verzijama HEV i PHEV. Pored toga, stiže i novi kompaktni SUV Honda ZR-V, koji će u ovom slučaju biti dostupan samo kao HEV.

Prema procenama Okude, javna infrastruktura za punjenje neće biti gotova nekoliko decenija. Štaviše, on ukazuje na 2050. godinu kao godinu izistinskog prelaska na baterijske električnie automobile: „Verujemo da će 2040. ili 2050. infrastruktura biti dobro razvijena i tada će naši brojni kupci biti mogu da uživaju u električnim vozilima. Do tada, naš plug-in hibrid je dobar izbor za putovanje na posao i duža putovanja vikendom. Veoma je realno i praktično.“

CR-V će postati prvi Hondin model koji će imati tehnologiju PHEV u Evropi. Brend je ostavio otvorena vrata tako da u budućnosti drugi modeli mogu da računaju na ovo rešenje.

AutoRepublika

(761)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Gorivni pogon ima iza sebe 120 godina evolucije a e-pogon manje od 10! Naravno da ce ici sporo i naravno da ce ta evolucija ici cik-cak dok se ne pronadje neki optimum. Ako se zeli ubrzanje u razvoju onda sirenje mreze punjaca mora da ide znatno ispred sirenja e-vozila! Pored toga, cena struje mora da bude atraktivna a ne opterecena kojekakvim porezima i doprinosima za razvoj, kaznom za proizvodnju pomocu fosilnih goriva i tome slicno! Cena od 70 centi/kWh na punjacu ili 40 centi/kWh kod kuce samo koce upotrebu elektricne energije! Sve to je posledica amaterizmma u politici. Vise puta… Pročitaj više »