1. Home
  2. Prezentacije
  3. BMW M3 CS (2018.)
BMW M3 CS (2018.)
0

BMW M3 CS (2018.)

430
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je na nedavno okončanom Salonu automobila u Ženevi predstavio najsnažniju verziju „trojke“ do sada – BMW M3 CS. 

Model M3 CS predstavlja krunu rada BMW-ovog M odeljenja kada se govori o seriji 3. Poslednji izdanak performantne serije 3 samo je nastavak gotovo bajkovite priče koja je počela pre tri decenije, 1988. godine, sa modelom E30 M3 Evolution.

BMW je naravno stavio performanse u prvi plan, no Bavarci naglašavaju i svakodnevnu upotrebljivost ovog automobila. Kako kažu u medijskom saopštenju, „upotrebljiv, atraktivan i zabavan“.

BMW M3 CS

Dizajn

Suštinski gledano, M3 CS nije bitno različit od standardne verzije M3. Svakako je reč o veoma privlačnom automobilu, sa agresivnim, upadljivim linijima. Napred dominira LED svetlosna grupa uz vrlo usku „bubrežastu“ rešetku. Prednji spliter izrađen je kompletno od ugljeničnih vlakana.

BMW se posebno ponosi upotrebom plastike ojačane ugljeničnim vlaknima. Od ovog materijala je izrađen i difuzor, koji na ovaj model stiž kao direktni transplant iz BMW M4 GTS.

M3 CS je svojim dimenzijama ostao u proseku klase. Dugačak je 4.671, širok 1.877  i visok 1.424 milimetra. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.812 milimetara. Uprkos fantastičnim performansama, praktičnosti neće manjkati, te tako BMW M3 CS ima zapreminu prtljažnika od 445 litara.

Unutar kabine, bavarska marka se potrudila da nešto više luksuza u odnosu na standardnu varijantu. Naširoko je upotrebljena Alkantara, a BMW posebno ističe novi volan koji je „debelo“ presvučen istim materijalom.

 

BMW M3 CS – Performanse

Pod haubom se nalazi pravo remek-delo minhenskog inženjeringa. Trolitarski redni šestocilindraš koristi dva turbo punjača i razvija 460 konjskih snaga. dok maksimalni obrtni momenat iznosi 600 Nm. Uz masu od svega 1.585 kilograma, BMW M3 CS daje fantastične performanse.

Sprint do „stotke“ obavlja se za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 280 km/h. Pogon je naravno na zadnje točkove, a snaga se na njih prenosi putem sedmostepene automatske transmisije sa dvostrukom spojnicom.

BMW je javnosti ponudio i podatke o međuubrzanju. U četvrtoj brzini M3 CS će od 80 do 120 km/h ubrzati za 3,4 sekunde, dok će mu za isto ubrzanje u petoj brzini biti potrebno 4,3 sekunde. Naravno, potrebna je velika količina trakcije za ovakve performanse, te je BMW M3 CS standardno opremljenu polu-slik pneumaticima Michelin Pilot Sport Cup 2.

Osim što je upotrebljiv za zabavu na stazi, M3 CS ostao je praktičan koliko je to moguće. BMW tvrdi da je potrošnja goriva u kombinovanom ciklusu vožnje 8,5 litara na 100 kilometara, dok će se u gradu potrošiti za istu razdaljinu 11,2 litra benzina.

BMW M3 CS

Dostupnost 

BMW prima narudžbine za pomenuti model od januara ove godine. Proizvodnja je počela ovog meseca, a planirana je ograničena serija od svega 1.200 primeraka, od čega je 550 automobila namenjeno za severnoameričko tržište.

Đorđe Platiša 

 

 

 

(430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments