1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Peugeota: Nova regulativa emisije štetnih gasova za nas nije problem
Šef Peugeota: Nova regulativa emisije štetnih gasova za nas nije problem
0

Šef Peugeota: Nova regulativa emisije štetnih gasova za nas nije problem

326
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Peugeota, Žan-Filip Imparato, potvrdio je da ova kompanija neće imati nikakvih problema sa postizanjem nove propisane emisije ugljen-dioksida kod automobila.

Imparato je izjavio da je Peugeot van svake sumnje najuspešniji deo PSA grupacije, što između ostalog svedoče i sledeće brojke. Prethodne godine, Citroen je zabeležio pad prodaje od 7,5% dok je premijum član grupacije, DS, upisao pad prodaje od ogromnih 38,5%. Za to vreme, Peugeot je prodao 2.119.845 automobila, što je rast od 10,4% u odnosu na 2016. godinu. Peugeotovi automobili čine više od dve trećine prodaje cele PSA grupacije.

Žan-Filip Imparato objašnjava dobru godinu za francusku marku pre svega činjenicom da je došlo do rasta prodaje van evropskog kontinenta. “Želimo da do 2020. godine polovina prodatih automobila bude van Starog kontinenta. Ovo je veoma bitno za naš globalni razvoj” rekao je Imparato.

Šef Peugeota naglasio je da je veliki značaj za dobru prodajnu godinu imao SUV segment u kojem je ova marka zabeležila rast prodaje od 150% u odnosu na 2016. godinu. Posebno se dobro kotirao model 3008 za koji se odlučilo 259.300 kupaca.

“Kada govorimo o regulaciji emisije štetnih gasova. Peugeot nema problema sa novim propisima, mi smo već uskladili naše motore sa regulativom koja će nastupiti 2021. godine u EU” rekao je Imparato.

On je dodao i da je elektrifikacija neizbežna, kao i da će do 2020. godina Peugeotovu gamu činiti najmanje 50% modela koji će na neki način koristiti pomoć elektromotora.

Peugeot planira da 2025. godine plasira na tržište i svoj prvi potpuno autonomni automobil. Međutim, Imparato je potvrdio da će nadolazeći model svakako imati volan. “Peugeot nikada neće napraviti automobil koji neće imati mogućnost ljudskog upravljanja” zaključio je Imparato.

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments