1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Hyundai značajno povećao prodaju i profit
Hyundai značajno povećao prodaju i profit

Hyundai značajno povećao prodaju i profit

201
9
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući sve većoj popularnosti svojih skupljih modela, proizvođač automobila Hyundai ponovo je povećao profit u trećem kvartalu. Suficit je porastao za 134 odsto na godišnjem nivou na 3,3 triliona vona (oko 2,3 milijarde evra), saopštio je u četvrtak korejski industrijski lider. Zajedno sa svojom sestrinskom markom Kijom, Hyundai Motor je jedan od deset najvećih svetskih proizvođača automobila, tačnije rečeno, treći.

Hyundai je zabeležio rast prodaje od skoro devet odsto na 41 trilion vona (28,6 milijardi evra). Kao i u prva dva kvartala godine, kompanija je povećanje pripisala prvenstveno većoj prodaji SUV-ova i limuzina svog luksuznog brenda Genesis. Tome su doprineli i povoljni valutni efekti.

Hyundai je takođe bio optimističan u pogledu bliske budućnosti. Očekuje se da će se zamah prodaje nastaviti zahvaljujući jačoj potražnji za Genesisovim modelima i nižim nivoima zaliha. Uprkos globalnim neizvesnostima, fluktuacijama kamatnih stopa i rastućoj inflaciji, kompanija očekuje veću profitabilnost, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama, Hyundai je u trećem kvartalu prodao oko 1,05 miliona automobila, što je odgovaralo porastu od dva odsto. Prodaja električnih vozila porasla je za više od 33 odsto na skoro 169.000 automobila tokom tog perioda.

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Kia & Huy rastu, a VW…usporava.

Ko bi to rekao pre par godina. Koreanski krš…kako neki znaju da kazu

Matija

Vec odavno nije krs.

M M

Nedostatak robe…. Evropa zaronila u jade, ekološke bombe, ratove. To jeste amer ekngleska sranja. A sve je počelo protiv VW, i sa dizelgejtom. Jebaše im kevu…..

A sećam se još Titovog vremena kad ne bi kafe. Prodavala se divka (čitaj kafa od raži i ostalog zrnevlja) ko alva…. Tako i đubre Hjundaji, hvata rupe, nedostatak robe, zbunjenost Evrope……. Jebaće im mamu Kimil Sung, jako brzo…. Ne znam tačno kad je ta priča na tapetu, ali rekao bi odma posle ove….

Matija

Koji ti je, bre, k….? Gde zivis, kojim informacijama se hranis?!

BB

Pa ako je nestašica kafe, neko se super sjetili šta tržištu nedostaje i ponudio Divku ili Hyundai, pa prodao to u velikim količinama i po prihvatljivim cijenama… Nemam primjedbi na takav poslovni model, znači da su potrebe zadovoljene. Više mi smeta kukumavčenje za 2.0 agregatom i priča ma samo to i ništa više ili samo Mercedes, on može preći milion… A onda scena kako ide mečka i vuče 10m crnog ili plavog dima za sobom i kolonu od 300m auta…

Uzmi najbolje od onog što je u ponudi, a ja ne mogu tješavati ustavne probleme…

M M

Tako je…
Samo kupiti đubre od robe je najskuplje.
A Hundai je provereno đubre

Kosta

Treći po veličini proizvođač na svetu sigurno ne može da bude krš, e sad sto to homo balkanikus ne može da svari još uvek to je druga stvar

MRN

Očito imaju dobar poslovni model, koji je u potrebnoj meri fleksibilan za ova izazovna vremena.
Čovek nema šta drugo osim da im čestita za rezultat.

Renault Terminator🇷🇺Z

Niti su znali,niti će znati da naprave auto.Đubar je đubar bio i ostao,može biti i najprodavaniji na svijetu,opet je đubar i krš od auta.To može da kupi samo neko ko nema pojma o automobilima i vidi se da je takvih sve više u svijetu,što je i razumljivo s obzirom koliko je osnovno obrazovanje a pogotovo ono više srozano do dna.Svako danas može biti dr.mr. Ranije je to mogla samo šačica ljudi.Zato ovakvi krševi i govna od automobila i imaju prođu na tržištu.Ranije ti korejskih govana od automobila nisi mogao videti na ulici a i tada su proizvodili i prodavali svoje… Pročitaj više »