1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Mercedes AMG G63 – Najbrža G klasa do sada
Mercedes AMG G63 – Najbrža G klasa do sada
0

Mercedes AMG G63 – Najbrža G klasa do sada

5.84K
0
Podelite sa prijateljima:

Nova AMG G63 pleni na Mercedesovom štandu u Ženevi. 

U pitanju je najbrža serijska G klasa do sada. AMG G63 pogoni 4,0-litarski V8 biturbo agregat. Iako manje zapremine od nekadašnjeg motora od 5,5 litara, ova pogonska jedinica razvija čitavu ergelu od 585 „konja“ uz 850 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Uprkos masi od gotovo 2,5 tona, AMG G63 sposoban je da pojuri do 100 km/h za svega 4,5 sekundi. Maksimalna brzina inzosi 220 km/h, a ukoliko se uzme opcioni Driver’s Package, sa ovim modelom moguće je pojuriti do 240 km/h. Snaga se na sva četiri točka prenosi putem AMG-ove TCT Speedshift 9G automatske transmisije, za koju u Mercedesu tvrde da su razvili specijalan softver samo za ovaj model.

AMG G63 dobio je i neke vizuelne izmene u odnosu na standardnu G klasu koje se ogledaju u pre svega drugačijoj predjoj rešetki, novim branicima, LED prednjom svetlosnom grupom, uz širok izbor felni od 22 cola.

Unutar kabine dominantan je panel ekrana koji čine instrumentalni klaster i displej za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Oba ekrana imaju dijagonalu od 12,3 inča.

Evropljani će moći da naruče novi AMG G63 od 18. marta, a prve isporuke se očekuju u junu ove godine.

(5841)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments