1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes AMG GT – nove fotografije
Mercedes AMG GT – nove fotografije
0

Mercedes AMG GT – nove fotografije

419
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je javnosti prikazao još dve fotografije novog AMG GT.

U pitanju je veliki kupe sa četvoro vrata koji će se u mnogo stvari oslanjati na aktuelni CLS. Upravo zbog pojave modela AMG GT Mercedes neće ići još dalje sa performantnim verzijama CLS-a, kako ne bi došlo do kanibalizma unutar kompanije.

Dakle, najperformantniji kupe sa četvoro vrata u gami Mercedesa biće AMG GT. Paletu motora činiće tri agregata, snažniji 4,0-litarski twin turbo V8 motor koji će dolaziti u dve konfiguracije snage. Ova pogonska jedinica u model E63 S razvija više od 600 konjskih snaga, dok će prema najavama stranih medija u novom modelu raspoalgati sa čak 800 konjskih snaga! Osim pomenutog V8 motora, u ponudi će biti i redni šestocilindraš. Neko vreme se govorilo da će AMG GT pokretati V12 agregat, izgleda da se od tog plana u potpunosti odustalo.

U Mercedesu kao direktnog konkurenta za ovaj automobil vide Panameru  Turbo S E-Hybrid, očekuju da će snagom prevazići pomenuti model, kao i da će cenovno biti konkurentni Porscheu.

Više slika AMG GT pogledajte ovde. 

 

(419)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments