1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Ženama u Saudijskoj Arabiji dozvoljeno da voze motocikle
Ženama u Saudijskoj Arabiji dozvoljeno da voze motocikle
0

Ženama u Saudijskoj Arabiji dozvoljeno da voze motocikle

170
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko meseci saudijski kralj Salman, „šokirao“ je svet izjavom da će od naredne godine ženama biti dozvoljeno da upravljaju automobilima.

Sa detaljnijim najavama, saznajemo ne samo da će ženama biti dostupna vozačka dozvola za automobile, već i za motocikle, a uskoro i kamione! Mada se dugo polemisalo da li će vozila kojima upravljaju žene morati biti posebno označena, saudijske vlasti saopštile su da neće biti nikakvih dodatnih oznaka za žene vozače.

Uprkos ovom iskoraku, Saudijska Arabija ipak ostaje konzvervativna zemlja. Naime, ukoliko vozač ženskog pola napravi saobraćajni prekršaj, proces protiv nje biće održan u specijalizovanom centru, gde nema muškaraca.

Saudijska Arabija je poslednja zemlja na svetu u kojoj je ženama zabranjeno da upravljaju motorizovanim vozilima. Uklanjanje zabrane naišlo je na oduševljenje ne samo u svetu, nego i u samoj državi.

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments