1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo proglasio najobimnije povlačenje vozila u svojoj istoriji
Volvo proglasio najobimnije povlačenje vozila u svojoj istoriji
4

Volvo proglasio najobimnije povlačenje vozila u svojoj istoriji

408
4
Podelite sa prijateljima:

Volvo je bio prinuđen da objavi najveće po obimu, povlačenje vozila u svojoj istoriji. Ono je obuhvatilo više od dva miliona četvorotočkaša skandinavske marke, a boljka koja je dovela do ovog čina se odnosi na problem sa pojasevima za vezivanje. Pogođeni ovom nedaćom, uglavnom su sledeći modeli: V60, XC60, kao i V70, a koji su proizvedeni u intervalu između 2006. i 2019. godine.

Preciznije izražen ukupan broj pogođenih vozila, približan je cifri od 2,2 miliona primeraka, a u servisima će majstori pokušati da otklone uzrok problema koji se krije kod zatezača pojasa, koji „pod određenim okolnostima“ ne vrši funkciju zbog koje je konstruisan.

Celovita lista „unesrećenih“ modela švedske marke uključuje sledeće indekse: S60, S60L, S60CC, V60, V60 CC, XC60 , V70, XC70, S80 i S80L. Proizvođač tvrdi da je najveći broj pogođenih četvorotočkaša, njih čak 400 hiljada, i dalje na drumovima Švedske, dok ih je nešto manji broj u upotrebi na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Nemačke.

Pomenute zemlje su ujedno i najznačajnije prodajne destinacije Volvoa, mada nije isključeno da dosta vozila ima i na saobraćajnicama ostalih država zapadne Evrope. Ukoliko ste ponosni vlasnik nekog od pobrajanih modela, proizvedenih u poslednjih petnaestak godina, pravac u servis. Diler Volvoa u Srbiji će sigurno biti srećan da izvrši nužnu popravku, a uslugu prefakturiše proizvođaču u Geteborgu..

Jasno je da će ovo biti svojevrsni finansijski nokaut za Volvo, ali iz te kompanije nisu želeli da govore o tome. Gospodski, nema šta!

AutoRepublika

(408)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A kao „simbol bezbednosti“ …

Laki

Zar se i njima „omaklo“na njihovom terenu?

BojanNeki

Neki Šveđanin se sveti Kinezima. 😉

moron

Piše: „proizvedeni u intervalu između 2006. i 2019. godine“