1. Home
  2. Vesti
  3. Consumer Reports – nova godišnja lista najnepouzdanijih vozila
Consumer Reports – nova godišnja lista najnepouzdanijih vozila
0

Consumer Reports – nova godišnja lista najnepouzdanijih vozila

10.05K
0
Podelite sa prijateljima:

Consumer Reports je objavio novu godišnju listu najnepouzdanijih automobila, a među njima se nalazi dosta popularnih modela. Nema proizvođača koji se posebno „ističe“, ali postoji nekoliko oblasti koje prednjače po žalbama. Gotovo svaki automobil na listi ima muke s elektronikom ili električnom opremom.

Kako Consumer Reports odlučuje koji automobili su najmanje pouzdani? Tako što kupci popunjavaju sveobuhvatnu anketu magazina koja pokriva čak 17 posebnih oblasti, počev od glavnih mehaničkih komponenti pa do estetike enterijera. Informacije se skupljaju i obrađuju da bi se kreiralo nešto što ima naziv „Predviđeni skor pouzdanosti“, koji određuje koji automobili dobijaju „palac dole“.

Evo liste, počev od najboljeg pa do najgoreg među najgorima.

 

  1. Chevrolet Camaro

Možda je po performansama među najboljima, ali su kupci prijavili manje probleme sa menjačem uz probleme sa elektronikom i pogonskim sistemom.

  1. Mercedes-Benz GLC

Štutgartski kompaktni SUV ima „muke“ s kočnicama, upravljanjem, ogibljenjem i elektrikom.

  1. Jaguar F-Pace

Novi Jaguarov krosover muku muči s elektronikom, pogonskim sistemom, uz probleme s bukom i curenjima.

  1. GMC Acadia

U Americi popularni veliki SUV, kao i mnogi drugi na listi, ima po kupcima probleme s elektronikom, elektrikom i pogonskim sistemom.

  1. Fiat 500

Fiatov mališan ima probleme s kočnicama, elektrikom i elektronikom.

  1. Ford Focus

Ford je jedini proizvođač koji ima dva modela na listi. Pogonski sistem menjači muče Focusa.

  1. Ford Fiesta

Vlasnici Fieste su prijavili probleme sa klima uređajem i menjačem.

  1. Volvo XC90

Popularni, luksuzni SUV izgleda sjajno i „bogato“ sa svim svojim sistemima, međutim, kupci su prijavili probleme upravo  vezane za njih, kao i sa elektrikom.

  1. Cadillac Escalade

Veliki „tata“ game američkog proizvođača je izneverio neke kupce zbog problema s elektrikom, klima uređajem i ozbiljnih problema s menjačem.

  1. Tesla Model X

Najnepouzdaniji model na listi. Za mnoge ovo predstavlja iznenađenje, ali Model X muku muči sa bojom, kvalitetom enterijera, klima uređajem i karoserijom.

Izvor: Consumer Reports

(10046)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments