1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Toro Rosso i Honda zajedničkim snagama naredne tri godine
Toro Rosso i Honda zajedničkim snagama naredne tri godine
0

Toro Rosso i Honda zajedničkim snagama naredne tri godine

116
0
Podelite sa prijateljima:

Toro Rosso se složio sa trogodišnjim ugovorom s Hondom, tako da će japanski proizvođač snabdevati ovaj tim pogonskim jedinicama, počevši od sledeće sezone.

Red Bull i Honda su započeli razgovore u ranijem periodu ove godine u vezi sa snabdevanjem Toro Rossa, koji je ove godine pogonjen Renaultovim jedinicama. Honda je bila za to da ima još jedan tim, nakon što je aranžman sa Sauberom propao.

Međutim, McLarenova želja da prekine saradnju s Hondom je pokrenula diskusije, jer Toro Rosso treba da raskine svoju saradnju sa Renaultom da bi radio s Hondom.

Nakon obimnih razogora, došlo je do dogovora između svih strana mada se oficijelna potvrda ne očekuje pre početka VN Singapura.

Izvori bliski dešavanjima su potvrdili da se Toro Rosso složio sa trogodišnjim ugovorom s Hondom, počev od 2018., tako da će zaokružiti ciklus sa aktuelnom regulativom do kraja 2020.

Dok su pripreme za novi bolid već uveliko u jeku, odluka je bar došla ranije neko kada se Toro Rosso složio da se sa Renaultovih prebaci na Ferrarijeve agregate (decembar 2015.).  Ovo znači da će Toro Rosso u tri sezone promeniti tri različita snabdevača.

Kada su započeli razgovori s Toro Rossom, Helmut Marko je rekao šefu Honde, Masašiju Jamamotou da je Red Bull zainteresovan za prebacivanje na Hondine agregate u budućnosti, ukoliko Japanci dovoljno poprave performanse.

Sada kada je stvar sa Toro Rossom završena, čini se da je Red Bull u potencijalno veoma dobroj situaciji što se budućnosti tiče, jer je zaista malo verovatno da će Japanci sebi dozvoliti poraz. Red Bull-Honda bi mogla da bude dobitna kombinacija u nekom momentu.

 

(116)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments