1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Volkswagen grupa neće pratiti Daimlerov primer
Volkswagen grupa neće pratiti Daimlerov primer
0

Volkswagen grupa neće pratiti Daimlerov primer

298
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa ne planira da prati rivala Daimlera u razmatranju pravne strukture grupacije, rekao je šef konglomerata, Matijas Miler, čak i ukoliko kompanija uđe u najveću tranziciju u istoriji.

Nemački gigant je u ponedeljak saopštio da ubrzava ritam što se električnog programa tiče, najavivši više od 20 milijardi evra investicija u narednih 12 godina.

Daimler je u julu saopštio da bi mogao da razdvoji poslovne entitete u zasebna pravna lica, što je potez za koji su investitori rekli da bi mogao da oslobodi milijarde evra vrednosti, što bi pomoglo investiranju u električna i autonomna vozila.

Na pitanje prisutnih novinara u Frankfurtu, da li može da zamisli situaciju da sledi primer rivala vezano za promenu strukture grupacije, Miler je rekao: „Drugi su uvek brži od Volkswagena, ali nekako, mi smo i dalje uspešni.

Ne, jedan od mojih glavnih ciljeva je da uvek i ponovo razmotrim takve situacije i reagujem u skladu s tim. To je ono što mi radimo i što ja radim sa svim autoritetom i spokojem. Neću dozvoliti da me bilo ko forsira.“

Širi potez Volkswagena u cilju kreiranja holding strukture, mogao bi postepeno da generiše 50 milijardi evra, pored 68 milijardi evra tržišne kapitalizacije grupe, smatraju stručnjaci iz Evercor ISI.

 

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments