1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Toyota Yaris GRMN – japanska zoljica
Toyota Yaris GRMN – japanska zoljica
1

Toyota Yaris GRMN – japanska zoljica

268
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski „hot heč“ limitirane serije dostiže maksimalnu brzinu od 230 km/h.

Toyota je već predstavila Yaris GRMN u Ženevi, ali su do sada bile nepoznate performanse malog „brzanjca“. Sada ih znamo. Do „stotke“ ubrzava za 6,3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 230 km/h.

To je bolje od nove Ford Fieste ST, koja do 100 km/h ubrzava za 6,7 sekundi. Yaris to može da zahvali maloj masi od 1.135 kilograma i naravno kompresorskom 1,8-litarskom motoru sa 212 ks i 250 Nm. Toyota je motor nazvala 2ZR-FE, naglasivši da je „uglavljivanje“ kompresora u mali motor bio izazov u smislu „pakovanja“. Motor je takođe dobio sistem ubrizgavanja goriva sa komponentama iz Toyotine V6 porodice.

Šestostepena manuelna transmisija snagu šalje ka Torsen diferencijalu sa ograničenim proklizavanjem, koji pripomaže boljoj distribuciji na voznu podlogu.

Kao što je bilo rečeno ranije, Toyota je razvila GRMN Yaris na bazi Yaris WRC reli automobila, a naziv je u skladu sa trkačkim partnerima iz Gazoo Racinga, koji su podesili i razvili mali „hot heč“ u objektu kompanije blizu Nirburgringa.

Točkove potpisuje firma BBS a Sachs amortizere. Automobil je 24 milimetra bliži tlu u odnosu na standardni model. Gume su Bridgestone Potenza RE050.

U ostale modifikacije se ubrajaju sportski izduv, kožom obložen volan iz 86 i različiti vizuelni detalji. Tu su naravno zadnje krilo i difuzor.

Kao što je prethodno najavila, Toyota će napraviti 400 primeraka, koji će biti proizvedeni u fabrici u Valensijenu u Francuskoj. Cena počinje od 29.900 evra (bez poreza).

 

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Samo 400 primeraka , steta 🙁
Malo ste me vratili u proslost i podsetih se zbog cega sam i zavoleo japanske automobile !?
Toyota Celica, Corolla WRC, Mitsubishi EVO (sve gen) , Subaru Impreza.
Harali godinama na Rally takmicenjima 🙂