1. Home
  2. Vesti
  3. Rang lista lidera u tehnologiji autonomne vožnje
Rang lista lidera u tehnologiji autonomne vožnje
0

Rang lista lidera u tehnologiji autonomne vožnje

387
0
Podelite sa prijateljima:

Intstitut za ekonomska istraživanja iz Kelna je sproveo istraživanje sa ciljem utrđivanja koje su svetske kompanije vodeće u oblasti razvoja autonomnih vozila. Svoje zaključke je utemeljio u identifikovanih i analiziranih 5.839 registrovanih patenata u periodu od 1. januara 2010. godine do zaključno sa stanjem na dan 31. jul 2017. godine.

Životna lekcija koju nam besplatno pruža ova studija je od neprocenjive vrednosti. Na osnovu medijskih infomacija, odnosno izvanrednih marketinških aktivnosti, auditorijum sasvim izvesno smatra Google, ili povezane kompanije (gde prednjači Waymo) apsolutnim i nedodirljivim liderom. Međutim, Excel nikada ne laže i nemilosrdno otkriva istinu.

Daleko najdalje sa istraživanjima, a sudeći prema broju registrovanih relevantnih patenata, je odmakao nemački proizvođač komponenti Bosch, nama između ostalog poznat i po neslavnoj roli u aferi dizelgejt. Široj publici, ovo je svakako iznenađenje, ali ne treba zaboraviti da je Bosch dugo godina u industriji i da je dobavljač najvećih svetskih proizvođača automobila. Pored toga, Bosch figurira i kao dobavljač nekih svojih rivala, u ovoj borbi. Naime, za potrebe istraživanja koje sprovodi pomenuti Google, Bosch je angažovan na razvoju upravljačkog sistema za njihovo prototip autonomno vozilo, kao i na razvoju ostalih vozačkih sistema: automatizovan kočioni sistem za Teslu.

Uostalom, pogledajte rang listu, veoma zanimljiv poredak…

Izvor: Businessinsider

(387)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments