1. Home
  2. Vesti
  3. Honda neće povlačiti već će otkupiti 33.000 vozila u Australiji
Honda neće povlačiti već će otkupiti 33.000 vozila u Australiji
1

Honda neće povlačiti već će otkupiti 33.000 vozila u Australiji

1.76K
1
Podelite sa prijateljima:

Usledio je potez japanskog proizvođača, koji je praktično bio neizbežan. Naime, u sklopu afere s neispravnim i potencijalno po život opasnim vazdušnim jastucima, posrnule japanske kompanije Takata, Honda je prinuđena da povuče 33.000 vozila na australijskom kontinentu.

Dakle, regulatorno telo iz Australije, Organizacija za zaštitu potrošača (ACCC), pozvala je vlasnike pogođenih automobila da „istog trenutka odustanu od dalje upotrebe vozila“ zbog ozbiljne opasnosti koja vreba putnike na prednjim sedištima, u slučaju aktivacije vazdušnih jastuka. Pored toga, Honda je objavila da namerava da otkupi sva vozila koja su predmet ovog izveštaja, i to po ceni koja se smatra pravičnom, za konkretne primerke.

Saglasno tome, vlasnici neće dobiti naknadu u visini vrednosti novih automobila, niti će to pravo moći da ostvare osobe čije Honde nisu registrovane. Razlog za otkup se krije u nedostatku rezervnih delova koji bi doprineli tome da problem bude prevaziđen jednostavnom zamenom.

Vozila koja su predmet upozorenja Organizacije za zaštitu potrošača, davno su izašla iz proizvodnog ciklusa, pa nije ni čudo što rezervnih delova nema na aktivnom tržištu.

Prethodne nedelje je Mitsubishi bio prinuđen da opozove 8.000 vozila (Mirage, Lancer, Pajero, Express i Starwagon), a skoro svi su bili proizvdeni krajem prošlog veka. Nedelju pre tog događaja, više od 18.000 vozila Toyote, Mazde i Suzukija su takođe sklonjena sa ulica iz istih, takozvanih „Takata razloga“.

AutoRepublika

(1760)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Srbija?