1. Home
  2. Vesti
  3. Zahuktava se proizvodnja nove Corolle u Evropi
Zahuktava se proizvodnja nove Corolle u Evropi
0

Zahuktava se proizvodnja nove Corolle u Evropi

615
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon britanske fabrike i turski pogon počeo je sa proizvodnjom nove generacije Corolle. 

Toyota Corolla prošle godine bila je najprodavaniji automobil na svetu, a Japanci ove godine očekuju još bolju prodaju zahvaljujući dolasku nove generacije u Evropu.

Dvanaesta iteracija Corolle ušlja je u proizvodnju prošle godine. Prvi primerci automobila sišli su sa proizvodnih traka u fabrikama u Japanu i SAD i odatle su izvoženi na tržište Azije kao i Kanade i Australije.

S početkom ove godine, 14. januara, otpočelo je sklapanje Corolle u fabrici u Velikoj Britaniji, a 29. januara otpočela je proizvodnja i u Turskoj. Britanci sklapaju hedžbek i karavansku izvedbu, a u te automobile ugrađuju se tri agregata. U pitanju je jedna klasična benzinska pogonska jedinica sa turbo punjačem zapreminom 1,2 litra i snagom 115 „konja“. Potom je tu hibrid sa 112 konjskih snaga, kao i snažnija, sportski orijentisana hibridna varijanta sa 180 konjskih snaga.

Toyota je uložila 230 miliona evra u modernizaciju fabrike u Turskoj koja će proizvoditi limuzinsku varijantu Corolle.  Turska Corolla imaće u ponudi umesto turbo agregata od 1,2 litra imati motor od 1,6 litara sa 132 konjske snage. Ova pogonska jedinica biće uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem ili CVT-om.

Početak prodaje dvanaeste generacije Corolle u Evropi zakazan je za kraj februara.

AutoRepublika 

 

(615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments