1. Home
  2. Sport
  3. FIA priprema „velika iznenađenja“ za Formulu E
FIA priprema „velika iznenađenja“ za Formulu E
0

FIA priprema „velika iznenađenja“ za Formulu E

136
0
Podelite sa prijateljima:

Predsednik FIA-e, Žan Tod, rekao je da će sledeća generacija Formule E uključiti „iznenađenja“, nakon što novi dizajn bude predstavljen u toku ove godine.

Formula E program 2018/19. je poguran od strane FIA-e, koja po prvi put ima direktan uticaj na dizajn i menadžment.

Futuristički dizajn bi mogao da označi radikalan iskorak u odnosu na aktuelni izgled klasičnog jednoseda, posebno što se tiče zadnjeg dela vozila.

Takođe je rečeno da će doći i do značajnog iskoraka u odnosu na inicijalnu šemu koju je lansirao Spark Technologies (na slici).

Venturi, pre nego tradicionalno zadnje krilo, najverovatnije će biti deo dizajna, za koji se očekuje da će usvojiti „oreol“ zaštitu kokpita, što bi trebalo da se desi i u Formuli 1 za 2018.

„Volimo da pravimo neka dobra iznenađenja, a ovo će biti dobra prilika u vezi sa novim bezbednosnim elementima i tehnologijom automobila“, rekao je Tod za Motorsport.com. „Veliku promenu će činiti jedan automobil sa jedim vozačem po trci i za mene je Formula E vizionarska kategorija auto-moto sporta.“

Automobil za petu sezonu će biti privatno testiran u oktobru pre nego što svaki proizvođač bude snabdeven jednim automobilom početkom 2018.

Očekuje se da proizvođači dobiji dodatnih osam dana za testiranje na inicijalnih 15 za pet sezonskih priprema.

Tod je takođe mišljenja da je Formula E dobro pozicionirana nakon nedavnih najava od strane britanskih i francuskih vlasti u vezi sa zabranom automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem od 2040.

„Videli ste da od 2040. Velika Britanija i Francuska zabranjuju automobile pogonjene čisto SUS motorima“, rekao je Tod. „Oni žele da motivišu uvođenje električnih automobila, tako da je na neki način Formula E avangardna.

Formula E je demonstracija i laboratorija u isto vreme, kao i zabava za ljude, tako da mi želimo da imamo tu vrstu osećaja.“

Francuz je dodao da nedavne najave Porschea, BMW-a, Audija i Mercedesa da će se pridružiti trkama električnih bolida, odbacuju inicijalne sumnje u vezi sa popularnošću.

„Nismo znali ko će se pridružiti“, priznao je on. „To je poput restorana kada ga otvorite. Date sve od sebe i čekate da vidite šta će se desiti, ko će vam ući kao gost. Ista stvar je sa Formulom E.“

Izvor: Motorsport.com

 

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments