1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Formula 1, predstavljanje kompletnog grida za narednu godinu
Formula 1, predstavljanje kompletnog grida za narednu godinu
0

Formula 1, predstavljanje kompletnog grida za narednu godinu

311
0
Podelite sa prijateljima:

Ovogodišnje izdanje Formule 1 završilo se pomalo očekivano, ubedljivom pobedom Mercedesa i Luisa Hamiltona. Nakon završetka sezone došlo je do većih promena na gridu, a mi vam predstavljamo sve timove i vozače za iduću godinu. 

Mercedes

Puno ime: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Nemci ne menjaju tim koji dobija. Za ekipu će ponovo voziti petostruki svetski šampion, Luis Hamilton i Finac Valteri Botas koji se pokazao kao „timski igrač“ ove sezone. Odnosno više puta je poslušao timska naređenja, čak i kada nije bilo povoljno za njega. Na Hamiltona je izlišno trošiti reči, čovek ima pet titula, pa voleli ga ili ne.

Ferrari

Puno ime: Scuderia Ferrari Mission Winnow

Teška godina za Ferrari. Podaci kažu da su imali najbrži bolid, ali su ih velike greške rukovodstva ekipe, ali i nekoliko nepromišljenih poteza Fetela  koštali su ih ozbiljnije borbe za titulu. Ceh je čini se platio Kimi Raikonen koji je napustio Scuderiju, a na njegovo mesto došao je mladi Šarl Leklerk koji je mnogo pokazao ove godine u Sauberu. Sebastijan Fetel ostaje u Ferrariju u pokušaju da se ponovo dočepa titule svetskog šampiona.

Red Bull

Puno ime: Aston Martin Red Bull Racing

Red Bull će od naredne godine preći na Hondine agregate, sa kojima su Austrijanci bili veoma zadovoljni u Toro Rossou. Iz razvojnog tima u Red Bull stiže i mlađani Pijer Gasli, koji će naredne godine voziti uz Maksa Ferštapena. Gasli će menjati Danijela Rikijarda koji je odlučio da karijeru nastavi u Renaultu.

Renault

Puno ime: Renault F1 Team

Renault je najavio potpuno novi motor za 2019. godinu. Očigledno je da Francuzi imaju jake argumente, s obzirom na to da su uspeli da ubede talentovanog Rikijarda da dođe u njihov tim. Pored Australijanca u ekipi ostaje i sada već veteran Formule 1, Niko Hulkenberg.

Haas

Puno ime: Rich Energy Haas F1 Team

Haas je veoma zadovoljan prethodnom sezonom i obojicom vozača te nije došlo ni do kakvih promena. Dvojac i u narednoj godini koji će voziti za američki tim je Roman Grožan i Kevin Magnusen.

McLaren

Puno ime: McLaren F1 Team

Još jedna teška godina je za McLarenom. Posle dugogodišnjih neuspeha i katastrofalnih rezultata sa bolidom McLarena, Fernando Alonso je revoltiran odlučio da napusti Formulu 1. Jedna od činjenica koje su obeležile ovu sezonu je i odlazak u penziju fantastičnog Španca, za kojeg i danas govore da je jedan od najboljih koji je ikada seo u bolid F1. Umesto Alonsoa nastupaće njegov zemljak, Karlos Sajnc, dok će drugi vozač biti mladi Lando Noris.

Racing Point

Puno ime: Racing Point F1 Team

Force India više ne postoji, a tim je dobio i pomenuti, novi naziv. Kako je otac Lansa Strola sada praktično vlasnik tima, bilo je za očekivati da Strol postane vozač za Racing Point, a drugo mesto na gridu ostavljeno je veteranu F1, Serhiju Perezu.

Sauber

Puno ime: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Sauber je za narednu godinu dobio veliko pojačanje jer je iz Ferrarija stigao Kimi Raikonen. Njemu će se u timu pridružiti mlada nada Ferarrijeve škole vozača, Antonio Đovinaci.

Toro Rosso

Puno ime: Red Bull Toro Rosso Honda

Velike promene i u Toro Rossou. Nekadašnji izgnanik, Danil Kivjat, uspeo je nekim čudom da se vrati u Formulu 1. A društvo u ekipi praviće mu novajlija, Aleksandar Albon.

Williams

Puno ime: Williams Racing

Ekipa sa dugim stažom u Formuli 1, i još jedan povratnik u najbrži cirkus na svetu. Moderna, trkačka bajka je zapravo karijera Roberta Kubice. Poljak se vraća u F1 posle čak devet godina pauze, dok će drugi vozač tima biti debitant Džordž Rasel. Dvojac Kubica-Rasel imaće zadatak da popravi utisak Williamsa posle užasnog ovogodišnjeg izdanja.

AutoRepublika

 

 

 

 

 

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments