1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je Volkswagen Gen.E prototip vesnik nove generacije Golfa?
Da li je Volkswagen Gen.E prototip vesnik nove generacije Golfa?
2

Da li je Volkswagen Gen.E prototip vesnik nove generacije Golfa?

257
2
Podelite sa prijateljima:

Studija je dizajnirana za ostvarivanje maksimalne bezbednosti u slučaju sudara, uključujući i bateriju.

Volkswagen je veoma ozbiljan u vezi sa svojim elektro planovima. Nemački gigant želi da se repozicionira kao lider u segmentu hibridnih i EV modela, te u skladu sa tim radi sam ili u kooperaciji na nekoliko „zelenih“ projekata.

Među gomilom dosadnih stvari objavljenih u pres materijalu, tiho se provukao Gen.E razvojni prototip, vozilo koje nam govori mnogo toga u vezi sa električnom budućnošću marke, i koje bi moglo da bude prethodnica sledeće generacije Golfa.

Ipak, najpre ono što se zna – Volkswwagen kaže da razvojno vozilo „omogućava uvid u novu generaciju automobila vezano za efikasan prevoz na duge distance, sa voznom autonomijom peko 400 kilometara“. Otvor na haubi poseduje dva priključka, što sugeriše da koncept može da se pouni i kod kuće, na brzim trofaznim punjačima i ultrabrzim DC javnim stanicama. Zapravo, Volkswagen kaže da u kooperaciji razvija mobilne robote za punjenje, koji će biti korišćeni u podzemnim garažama „za povezivanje automobila u cilju punjenja“.

Što se Gen.E koncepta tiče, njegova dnevna LED svetla u „C“ obliku, slična su po obliku i veličini aktuelnom Golfu E, gde su inkorporirana u donji deo odbojnika. Kod koncepta, donji deo odbojnika ugošćuje nekoliko radara, dok je kamera locirana na vetrobranu, tako da treba očekivati neku vrstu poluautonomne vožnje.

Primetno je da prototip poseduje vrata u vidu galebovih krila i skrivene ručke, što doprinosi boljoj aerodinamici. Još jedan interesantan detalj predstavlja krilo na zadnjem delu, pozicionirano na krovu. B stub zajedno sa krilom na gornjoj ivici zadnjih vrata formira veliki spojler za bolju optimizaciju strujanja vazduha.

Volkswagen kaže da je Gen.E baziran na lakoj arhitekturi koja je dizajnirana za „maksimalnu bezbednost u slučaju sudara, uključujući i bateriju“.

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurkovic

Lider u hibridnoj tehnologiji? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Zakasnio jedno 28 godina za to. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

BB

Pa i ti si četiri i po… 😉🤣