1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Duster – pretpremijera zakazana za 22. jun
Dacia Duster – pretpremijera zakazana za 22. jun
1

Dacia Duster – pretpremijera zakazana za 22. jun

220
1
Podelite sa prijateljima:

Uspešni Dacijin SUV je gotovo spreman za drugu generaciju.

Očekivali smo da ćemo novi Duster videti na IAA u Frankfurtu, ali po poslednjih informacijama, premijera će se odigrati 22. juna na specijalnom događaju organizovanom u Parizu. Tu će se po svemu sudeći pojaviti standardan model, a glasine kolaju da je u planu i model sa produženim međuosovinskim rastojanjem i sedam sedišta, mada se Dacia po tom pitanju nije zvanično izjasnila.

Najnovije špijunske fotografije sugerišu da spoljašnjost nije prošla kroz radikalne izmene, pa će tako verovatno biti i sa mehaničkom platformom. Neki izvori sugerišu da će novi Duster iskoristiti prednosti Renault-Nissanove CMF platforme koju koriste modeli poput Kadjara i X-Traila. Međutim, korišćenje ovog hardvera bi moglo Duster da učini dosta skupljim, a znamo da je kod Dacije ključna cenovna etiketa.

Druga generacija Dacije Duster bi u prodaju trebalo da krene početkom 2018., a spomenuti LWB model bi mogao da usledi nešto kasnije. Zadatak za novajliju nije lak, jer je odlazeća generacija doživela veliki uspeh.

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
posmatrač

Koliko vidim siluetu, pa i ove prelepe krovne fert gredice, Cw je u novoj generaciji poboljšan sa 0,42 na 0,41 …