1. Home
  2. Vesti
  3. Preko 600.000 Jaguar Land Rover vozila prodato za godinu dana
Preko 600.000 Jaguar Land Rover vozila prodato za godinu dana

Preko 600.000 Jaguar Land Rover vozila prodato za godinu dana

120
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar Land Rover, vodeći britanski proizvođač vrhunskih luksuznih vozila, oborio je još jedan rekord i to prodajom više od 600.000 vozila u proteklih 12 meseci. Ova brojka je za 16% viša u odnosu na prethodnih 12 meseci.

„Ovi rezultati ukazuju na niz našeg neprekidnog rasta u prodaji već sedmu godinu za redom. Porast je kontinuiran na ključnim tržištima u Kini i Severnoj Americi, dok u isto vreme beležimo i konstantno visoku potražnju kupaca za modele F-PACE, Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport. Sa ponosom možemo da kažemo da Jaguar zauzima poziciju najbrže rastućeg brenda Evrope u auto industriji. “ – izjavio je Andy Goss, direktor prodaje JLR Grupe.

Značajan porast prodaje u proteklih godinu dana Jaguar Land Rover Grupa beleži u Kini za 32%, Severnoj Americi 24%, Ujedinjenom Kraljevstvu 16% i Evropi 13%. U poslednjem kvartalu 2016. godine prodato je 179.509 vozila, što je za 13% više u odnosu na isti period 2015. godine, dok je u martu ove godine prodato je ukupno 90.838 vozila, što je rast od 21% u odnosu na mart 2016. Ključni razlog za povećanje prodaje je uvođenje F-Pace krosovera, koji je najviše zaslužan za prodajni rast od 83% tokom protekle fiskalne godine.

Prošlog meseca Land Rover je svojoj publici predstavio model Velar koji je novi člana Range Rover porodice. Po svojim performansama pozicioniran je između Evoque i Range Rover Sport modela.

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments