1. Home
  2. Vesti
  3. Radnici Kamaza dobijaju nove Moskviče za skoro desetak hiljada evra nižu cenu
Radnici Kamaza dobijaju nove Moskviče za skoro desetak hiljada evra nižu cenu
7

Radnici Kamaza dobijaju nove Moskviče za skoro desetak hiljada evra nižu cenu

24.39K
7
Podelite sa prijateljima:

Zanimljiva situacija je nastala na tržištu automobila Ruske Federacije. Naime, pošto je poznati proizvođač teških komercijalnih vozila, kompanija Kamaz ortačka u odnosu na onu koja pod kontrolom drži nekadašnju fabriku Renaulta u Moskvi, radnicima te firme i Čelnija je obezbeđena pogodnost pri kupovini. Sada oni masovno preprodaju tako kupljene automobile za oko desetak hiljada evra nižu cenu (milion ruskih rubalja).

Oglasi tog tipa, oni u kojima se Moskvič 3 nudi za svega 13,8 hiljada evra, su se pojavali na tamošnjem portalu Quto, pošto je naknada koju radnici Kamaza, u slučaju da se opredele za kupovinu tog novog vozila, plaćaju oko 13,5 hiljada evra. Inače, cena novog Moskviča 3 iznosi oko 21,7 hiljada evra. Ova akcija je na snazi samo do poslednjeg dana ove godine.

Ako se pitate, uostalom kao i mi, kakav je to model Moskviča koji im se nudi za 13,5 hiljada evra, reći ćemo da dolazi u konfiguraciji nazvanoj Standard. Podrazumeva ručni menjač, a oni koji bi eventualno poželeli transmisiju tipa CVT, moraće da plate više, odnosno nekih 14,2 hiljade evra. Dakle, doplata za takav menjač iznosi oko 700 evra. Verzija s najviše prestiža nosi naziv Comfort i takva „trojka“ se radnicima Kamaza, još koji dan, nudi po ceni od 15.350 evra (dok smrtnici za isu moraju da izdvoje 24,4 hiljada evra.

Ovo nisu jedine pogodnosti koje je Božić Bata doneo Rusima iz Kamaza. Naime, onima koji se odluče za pazar u narednih desetak dana, obezbeđeni su i krediti kod ortačkih banaka i to po preferencijalnim uslovima. Pored radnika Kamaza, popustima se raduju i zaposleni u matičnoj fabrici Moskviča u Moskvi. Zavisno od dužine radnog staža i stepena zadovoljstva poslodavca njihovim radom, radnici dobijaju niže cene za nekih 15 do 22%.

AutoRepublika

(24388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Tako i treba.To bi trebala biti praksa kod svih proizvođača da svojim zaposlenima sa određenim brojem godina radnog staža u firmi daju popuste na vozila koja proizvode.

Gavrilo

Amerika i Engleska biće zemlja proleterska…

Renato Ledic

Saša Bašić umire od smjeha kad pored svog Q7 e-tronic Audi vidi ovaj Vaz cirkus 😂😂😂

Ludi Rus

Pošto nemaš ni fiću, ćuti!

Marjan

Ko je Saša, moskvič je top..blento

Branko Vidacic

Ako je Q7 placen isto 13 500 eu.
«Dobar» polovnjak

Mile mocevic

E moj sasa glupsone!