1. Home
  2. Некатегоризовано
  3. Audi Sport Quattro koncept nažalost ne dobija serijsku verziju
Audi Sport Quattro koncept nažalost ne dobija serijsku verziju

Audi Sport Quattro koncept nažalost ne dobija serijsku verziju

117
0
Podelite sa prijateljima:

Sport Quattro je zamišljen kao naslednik Audijeve ikone, međutim, šef performantne divizije marke iz Ingolštata nije zainteresovan za projekat.

Ovo su svakako loše vesti za sve nas koji volimo automobile, posebno one potentne. Bilo je naznaka da će Sport Quattro koncept dobiti serijsku verziju, ali Štefan Vinkelman kaže da je projekat ugašen.

„To je lep san“, izjavio je Vinkelman za Car and Driver. „Međutim, imamo toliko posla pred sobom, tako da je najvažnija stvar da gamu postavimo onakvom kakva treba da bude. Mislim da postoji mogućnost za maloserijski model ali to trenutno nije moj glavni priroritet.“
Audi je po prvi put koncept zamislio u vidu savremene RS5 šasije, 2010. godine, koja je trebalo da evocira na originalni Quattro kupe. Godine 2013., kompanija je predstavila evoluciju koncepta u vidu žutog Sport Quattroa sa hibridnim 4,0-litarskim twin-turbo V8 TFSI, koji je kombinovano isporučivao 700 ks i 800 Nm. Audi je neznatno unapredio ovaj dizajn još jednom 2014. godine, i zvanično ga prikazao na CES-u 2014. u vidu crvenog Sport Quattro Laserlight koncepta, kojeg je krasila laserska asistencija matričnim LED farovima.

Nakon predstavljenih koncepata, brojne glasine su sugerisale da je serijska verzija na putu. Mada Sport Quattro neće doći do proizvodnih traka, Audijevo performantno odeljenje se bavi drugim modelima, posebno krosoverima, što naravno nije posebno uzbudljivo.
RS Q3 bi trebalo da dobije veću „braću“ – perjanice Q5 i Q7 linija, u budućnosti verovatno i Q8. Svi oni će koristiti benzinske motore, tako da će biti prilagođeniji globalnom tržištu. Nekoliko drugih RS modela je takođe u planu. Tu treba računati na RS4 Avant, RS5 Sportback i RS6 Avant.

(117)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments