1. Home
  2. Некатегоризовано
  3. Timo Glok postavio najbolje vreme za BMW u predsezonskim testiranjima na Hokenhajmu
Timo Glok postavio najbolje vreme za BMW u predsezonskim testiranjima na Hokenhajmu

Timo Glok postavio najbolje vreme za BMW u predsezonskim testiranjima na Hokenhajmu

100
0
Podelite sa prijateljima:

Vozač BMW-a, Timo Glok, kompletirao je četiri dana predsezonskih DTM testova na stazi Hokenhajm, ostvarivši usput novi rekord kruga.

Bivši vozač Toyote i Virgina u Formuli 1, nakon dominacije Mercedesa prva tri dana, postavio je najbolje vreme kruga od 1 minut, 30,201 sekundu.

Mercedes je poveo kolo prva dva dana zahvaljujući Geriju Pafetu, koji je održavao prednost veću od tri deseta dela sekunde, da bi istu stvar ponovio njegov timski kolega, Robert Vikens, narednog dana.

Još jedan vozač Mercedesa, Pol di Resta, postavio je rekordno vreme kruga tokom jutarnje sesije finalnog dana ali ga je nadmašio Glok za 0,037 sekundi.

Vladajući šampion, Marko Vitman, pobrinuo se da se još jedan BMW nađe među prva tri, zaostavši samo 0,061 sekundu u odnosu na timskog kolegu.

Pafet je bio četvrti, dok su Lukas Auer i Vikens obezbedili četiri mesta za Mercedes u prvih šest.

U međuvremenu, najbrži Audiji su bili oni koje su vozili Majk Rokenfeler i Matijas Ekstrom, završivši testove na sedmom, odnosno osmom mestu, s tim što je Rokenfeler imao 0,358 sekundi slabije vreme od najbržeg.

Bruno Špengler (BMW) je bio deveti, sekundu i po sporiji od Gloka. Prvih deset je zaokružio Niko Miler (Audi).

Rene Rast iz Audija, koji već ima tri DTM starta, bio je najbrži među novajlijama, ispred povratnika, Mara Engela (Mercedes).

Edoardo Mortara, koji je u seriju ušao prošle godine, iz Audija je prešao u Mercedes preko zime. Završio je na petnaestom mestu, ali treba istaći da je vozio samo u ponedeljak i utorak.

 

(100)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments