1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 nadmašio i Toyotu Corollu
Tesla Model 3 nadmašio i Toyotu Corollu
1

Tesla Model 3 nadmašio i Toyotu Corollu

297
1
Podelite sa prijateljima:

U avgustu Tesla Model 3 je napisao istoriju na američkom tržištu kada je zabeležio veću prodaju nego svi Mercedesovi, BMW-ovi i Audijevi putnički automobili zajedno. Sa preko 17.800 isporučenih jedinica, Model 3 je takođe postavio rekord za prodaju nekog električnog modela. Američki velikan je sada uspeo da prestigne i Toyotu Corollu i da izbije na četvrto mesto najprodavanijih automobila (pri tom se ne računaju pikapi, krosoveri i terenci).

Prema nezvaničnim informacijama, Model 3 je pronašao 22.250 kupca u septembru dok je Corolla imala pad prodaje od 34% i zabeležila prodaju od 20.797 jedinica. Na taj način ovaj električni automobil trenutno zaostaje za samo Toyotom Camry i Hondom Accordom i Civicom. Ukoliko pogledamo cifre svih vozila, lider je Ford F-Series koji će verovatno na toj poziciji završiti 34. godinu za redom.

U trećoj četvrtine ove godine Tesla je navodno već prešao cifru od 80.000 vozila od čega Model 3 igra ulogu sa čak 53.000 njih. Uspeh je još veći kada se zna da kompanija još uvek nije u stanju da isporuči željeni broj vozila i da se trenutno proizvode samo bogato opremljene skupocene verzije. Do kraja godine Teslin partner Panasonic bi trebao da krene sa radom u proizvodnji baterija u novoj fabrici u saveznoj državi Nevadi što će povećati mesečnu isporuku na oko 30.000 vozila.

Ostali modeli kompanije su takođe zabeležili rast prodaje, ali ni sa približno impresivnim rezultatima. Naime, Model S je privukao 3.750 kupaca, a Model X 3.975.

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cokara

Tesko ce tesla da nadmasi korolu…