1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Fenomen Ferrarija – poseta salonu i neke zanimljivosti
Fenomen Ferrarija – poseta salonu i neke zanimljivosti

Fenomen Ferrarija – poseta salonu i neke zanimljivosti

706
0
Podelite sa prijateljima:

Prodajni salon marke Ferrari u Bukureštu

Nismo uspeli da obiđemo muzej klasičnih automobila, prilikom nedavne posete Bukureštu, ali događaj koji je usledio desetak minuta nakon saznanja da je zdanje Jona Cirijaka zatvoreno za posete mimo vikenda, doživeli smo kao svojevrsnu kompenzaciju.

Ferrari GTC4 Lusso

Na istom bulevaru, u blizini međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Rumunije, smešten je prodajni salon superautomobila marke Ferrari. U istoj zgradi, nalazi se i buduća izložbeno prodajna postavka automobila marke Aston Martin. Buduća, iz razloga što predviđeni prostor još uvek nije prilagođen nameni, pa je salon praktično još uvek u pripremnoj fazi.

Prenoseći vam svakodnevna zbivanja iz sveta automobilske industrije, bili smo upoznati sa nedavnom izjavom, sada pokojnog Serđa Markionea, koji je tokom jednog razgovora sa novinarima Bloomberga rekao da su proizvodni pogoni Ferrarija angažovani u skoro punom kapacitetu za ovu, i deo naredne godine.

Tom prilikom je još naglasio da postoji mogućnost naručivanja još samo modela GTC4 Lusso, ako je isporuka željena u ovoj godini, pošto je Ferrari rasprodao celokupnu proizvodnju za ovu i veći deo naredne godine. “Svi ostali modeli, rasprodati su,” izjavio je Markione.

Ferrari GTC4 Lusso

Na naše iznenađenje, mada posve logično, u bukureštanskom salonu Ferrarija, bila su izložena tri primerka, dostupna za momentalnu isporuku. Pored pomenutog modela GTC4 Lusso (247.000 evra + pdv), izložen je bio Ferrari 812 Superfast (317.000 evra + pdv), kao i korišćeni model California.

Ferrari GTC4 Lusso

Tokom prva dva minuta naše posete, nije bilo prisutnog osoblja, pa smo iskoristili priliku da napravimo par fotografija. Nakon što nam je prišao veoma ljubazni prodajni savetnik, očigledno zaljubljen u marku koju zastupa, zamolio nas je da dalje ne fotografišemo izložene modele, zbog restriktivne kompanijske politike. Molbu smo naravno uvažili, i to je razlog zašto više fotografija nije dostupno.

Međutim, imali smo priliku da detaljno razgledamo izložene modele, kao i da provedemo neke vreme za volanom svih izloženih vozila. Utisak je da je kvalitet izrade na superiornom nivou, a na osnovu boravka u automobilu, očigledno je da je model 812 Superfast izrađen na način da pruži savršen doživljaj, s obzirom na to da je vozač intenzivno „ušuškan“, prvenstveno na stazi, dok su ostali izloženi primerci znatno podesniji za svakodnevnu upotrebu.

Ferrari 812 Superfast

Pored toga, pogled preko sportskog obruča upravljača Ferrarija 812 Superfast, pruža nezaboravan prizor, što zbog veoma niske pozicije sedenja, što zbog veoma atraktivno dizajniranog poklopca monstruoznog atmosferskog motora, sa dva mamutska tunela za usis vazduha.

Na naše pitanje, da li je uobičajena praksa da dileri marke Ferrari drže vozila na lageru, usledio je odgovor da nije, a da je trgovinska kuća, po sopstvenoj želji naručila dva primerka kako bi potencijalni kupci mogli da se upoznaju sa atraktivnim automobilima, neposrednim uvidom.

Poseta je trajala veoma kratko, ali smo imali sasvim dovoljno vremena da razumemo zašto je Ferrari jedna od najčuvenijih marki u automobilskom svetu.

Interesanto je znati da ne postoji nijedan salon italijanske marke na prostoru bivše Jugoslavije. Najbliži nama su smešteni u Budimpešti, Beču i Bukureštu. Razlika u stepenu ekonomskog razvoja se možda najbolje odslikava kroz podatak da je na teritoriji Nemačke smešteno čak 11 izložbeno prodajnih salona Ferrarija.

Možda je najveće automobilsko iznenađenje tokom posete Rumuniji, upravo to što smo u potpuno ruralnom i nerazvijenom delu zemlje, na krajnjem zapadu, ispred jedne skromne kuće zatekli dva fenomenalna i retka automobila.

Ovaj svet je očigledno, nekome majka, nekome maćeha.

AutoRepublika

(706)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments