1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler se priključuje VW-u u razvoju onlajn platforme za prodaju polovnih vozila
Daimler se priključuje VW-u u razvoju onlajn platforme za prodaju polovnih vozila
0

Daimler se priključuje VW-u u razvoju onlajn platforme za prodaju polovnih vozila

198
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler, preko svoje kompanije angažovane u oblasti pružanja usluga finansiranja, postaće partner i suvlasnik platforme posvećene korišćenim vozilima “heycar”, koju je pre jedanest meseci pokrenulo analogno odeljenje Volkswagena.

Daimler je obavestio javnost da će izvršiti dokapitalizaciju kompanije Mobility Trade (čija je matična firma Mobility Trader Holding) a koja drži prava na heycar platformu. Daimler Financial Services je na taj način obezbedio jedno mesto u savetodavnom odboru, kako firme koju je dokapitalizovao, tako i u odborima svih društava koja eventualno nastanu daljim širenjem poslovanja kompanije Mobility Trade.

Kada donetu odluku odobre nadležni organi svih privrednih društava kojih se tiče ova transakcija, ona će biti i formalno realizovana, verovatno pre isteka kalendarske godine. Ugovorne strane su se dogovorile da uplaćeni iznos kojim je Daimler stekao učešće u kapitalu, ostane tajna za javnost.

Tim povodom, Daimler je saopštio sledeće: „Segment tražnje za polovnim vozilima, koji se odnosi na kupovinu i finansiranje organizovane preko interneta, je u porastu. Naša strateška investicija u heycar, bi trebala da nam omogući dalji razvoj platforme koja bi bila korišćena od strane više marki, kako među proizvođačima tako i među dilerima, finansijskim institucijama specijalizovanim za pružanje usluga finansiranja u automobilskoj industriji, i na kraju među kupcima. Pomenuta platforma bi trebalo da obezbedi sve potrebne informacije na jednom mestu, i da omogući kupovinu putem interneta, počev od izbora vozila, pa sve do načina finansiranja nabavke i osiguranja istog.“

Heycar je osnovan u oktobru 2017. godine, kao platforma za ponudu polovnih vozila različitih marki,  fokusirana na ovlašćene distributere, a što se trenutno odnosi na oko hiljadu grupa dilera različitih marki koji posluju na 3.000 lokacija sa preko 300.000 vozila. Izvršni direktor novoosnovane (startup) kompanije, sa sedištem u Berlinu, je Markus Kreger u čijoj biografiji stoji da je rukovodio vodećim kompanijama iz oblasti digitalne industrije, poput društava PayPal i Delivery Hero.

Platforma heycar će prezentovati vozila koja nisu starija od osam godina i koja nisu prevalila više od 150.000 kilometara. Sva vozila će biti pokrivena garancijom iza koje će stajati diler, proizvođač ili osiguravajuće društvo. Ovo naravno implicira i poštovanje standarda u pogledu održavanja vozila, koje će biti vezano za ovlašćene servise koji ispunjavaju stroge norme u pogledu kvaliteta pružene usluge.

„U julu 2017., postali smo prvi proizvođač koji je postavio onlajn prodajnu platformu u Nemačkoj. A, počev od ove godine, osposobili smo i lokaciju za otkup vozila od klijenata. Što se tiče naših dilera, oni treba da znaju da novi kanali prodaje podrazumevaju i nove prodajne prilike,“ rekao je Karsten Oder, rukovodilac prodaje na nemačkom tržištu, kompanije Mercedes-Benz Cars.

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments