1. Home
  2. Vesti
  3. DriveTribe zabeležio astronomski gubitak
DriveTribe zabeležio astronomski gubitak
1

DriveTribe zabeležio astronomski gubitak

921
1
Podelite sa prijateljima:

Veliki deo publike je polagao nade da će DriveTribe platforma i onlajn automobilski magazin doneti mnogo toga novog u način na koji konzumiramo vesti i zanimljive priče iz automobilske industrije. Osnovan je 28. novembra 2016. godine, od strane trojca, Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond, koji su prethodno raskinuli saradnju sa britanskom medijskom kućom BBC.

Međutim, brojna su razočaravajuća iskustva korisnika i čitalaca, prema čijim navodima očekivanja od novouspostavljenih plemena (Tribes – na engleskom) nisu ispunjena ni približno, a broj registrovanih članova stagnira već neko vreme.

Ono što još više zabrinjava, kompanija DriveTribe je u svojim knjigama iskazala gubitak do zaključno sa krajem 2017. godine, u iznosu od 12,5 miliona britanskih funti, što je više od četrnaest miliona evra. Dakle, uprosečeno posmatrano, svaki mesec postojanja internet platforme Drive Tribe, vlasnicima je donosio gubitak koji premašuje 1,1 milion evra. U prvih pet nedelja, gubitak je bio rekordan i odslikao se kroz cifru od 4,2 miliona britanskih funti.

Izvori koji su imali uvid u finansijske izveštaje kompanije označavaju administrativne troškove kao glavnog krivca za veliki gubitak. Ipak, DriveTribe i dalje uživa u podršci investitora, uključujući i čuvenu kuću 21st Century Fox.

Još da dodamo da će se Grand Tour vratiti na Amazon Prime u svojoj trećoj sezoni. Amazon još uvek nije odlučio u pogledu eventualne obnove ugovora sa poznatim licima, za naredne tri sezone.

(921)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lazar

Administrativni troškovi od 14 miliona €. Da date te pare prosečnom jutjuberu koji govori o kolima, kupio bi flotu vozila za te pare i gledaoci bi mogli da uživaju u istom programu 😀